Ga naar de inhoud

2024-10. De missie van Bangs

Wie naar de muziek van Bangs zoekt, kan lang zoeken want er is nog niets te vinden en dat is ook precies de reden waarom Guusje Schuit en haar gitarist Wouter Maas live komen spelen. Bovendien is Bangs met een missie bezig en dat is de debuut EP waar ook een crowdfundingactie bij is opgestart bij het crowdfundingplatform GoFundMe. Het is ook in de eigen plaats Noordwijkerhout niet onopgemerkt gebleven welke zangkwaliteiten Bangs heeft. Iets wat al bekend is tijdens de optredens in onder meer de Rob Acda Award, Bevrijdingspop Haarlem en begin dit jaar bij de Drie Gezusters in Groningen tijdens ESNS Eurosonic Noorderslag.

Interviews en gesprekken

In het eerste weekend van deze maand heeft Vast Countenance hun EP 25 gepresenteerd in Pop- en Cultuurhuis PX Volendam en daarom vertelt Johan Molenaar van de band meer over de release. Ook de Amsterdamse postpunkband Marathon gaat iets bijzonders doen waar Kay Koopmans meer over vertelt.

  1. Gesprek met Johan Molenaar van Vast Countenance over de EP 25 in Alternative FM op 110324 Alternative FM 11:37
  2. Gesprek met Kay Koopmans van Marathon over de Keldertour in Alternative FM op 110324 Alternative FM 10:00

Muziek en clips

The Meadow heeft van de oorspronkelijke Friese versie van Sinneljocht een Engelstalige versie gemaakt.

De Engelstalige versie van Sinneljocht

Terugkijken

Het liveoptreden van Bangs is in een samenvatting terug te zien.

De samenvatting met Bangs

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2024-10, uur 1 AlternativeFM 56:55
  2. Uitzending 2024-10, uur 2 AlternativeFM 57:24
  3. Uitzending 2024-10, uur 3 AlternativeFM 57:11
Delen via