Ga naar de inhoud

Het ‘Memento’ van DARKER

Je kunt rustig zeggen dat DARKER bezig is om met hun muziek het moment te pakken en daarbij een indruk te maken die lang moet blijven hanen met van wat ze maken achter te laten. DARKER is zoals ze zelf stellen donker, maar ook romantisch, melancholisch en meeslepend.

(Bewerkt persbericht)

Meeslepend

Meeslepend is het allemaal zeker, want midden in het chaotische en spookachtige landschap dat het begin van de pandemie in 2020 kenmerkt, begeven Jeps Salfischberger en Evil-ien Rombouts zich op een elektrificerende muzikale reis. Gewapend met hun gereanimeerde Kaoss-pads, drumcomputers, synthgitaren en toetsenborden, sluiten ze zich op in hun homestudio in Tilburg, klaar om de soundtrack te componeren voor een post-apocalyptische wereld die ze later dat jaar verwachtten aan te treffen.

Creatieve achtergond

Terwijl de buitenwereld in chaos vervalt, duikt het duo diep in een creatieve afgrond, waar ze verhalen over hoop, liefde en het omgaan met angstgevoelens met elkaar verweven. Met elke beuk op hun drumcomputers, elke draai aan hun plug-ins en elke gedurfde druk op hun synthesizers drijven ze hun innerlijke demonen uit en baren ze hun donkere symfonieën over wanhoop en verlangen.

DARKER Foto: William van de Voort

Nauwe alliantie

In een nauwe alliantie met de charismatische zanger Valerio Recenti, die zich heeft teruggetrokken in zijn studio in Den Haag, gaan ze aan het werk en smeden ze een verbijsterende collectie van ruim 85 (!) nummers, elk een getuigenis van de duisternis die de wereld in zijn greep had. Hun debuutsingles, Love is Gonna Save Us (New Music Friday op Spotify) en Hope, verschijnen in 2021. Deze nummers dienen dan als voorbodes van de EP’s Rainy Days en Wild Rose, die DARKER in 2021 en 2022 uitbrengen met waarop verhalen het verhalen vertaald over hartzeer en muzikale verlossing.

Magnus Opus

Hun magnum opus Enough brengt het drietal aan het einde van 2022 uit en dringt door tot in de schijnwerpers, met een prestigieuze nominatie voor Song Of The Year van 3voor12 Tilburg, en eindigt op een veelbetekenende 13e positie. Een duister voorteken voor degenen die dan durven te luisteren.

De lyric video van hun magnus opus

Hoop in een dystopisch bestaan

Met de komst van 2023 ontketent het trio Radio Panic, een donkerdere elektronische ballad dan je gewend bent hoe een ballad kan klinken. Fake News en All I Gave volgen en dringen door tot de playlists van legendes zoals New Music Daily en ALT CTRL op Apple Music. Plastic Dreams en You Started It All komen daarna, waardoor DARKER de greep op de harten en geesten van hun luisteraars verstevigen, door hun muziek over hoop in een dystopisch bestaan.

De clip bij Radio Panic

Architecten van een nieuwe wereld

De resulterende opnames hebben een enorm club-, festival- en radiopotentieel. Diep geworteld in jaren 80 synthpop, darkwave, postpunk en dystopische klanklandschappen, geinspireerd door elektronische muziek legendes zoals Depeche Mode, Editors, White Lies, Röyksopp, Nine Inch Nails en How To Destroy Angels. De toekomst is onzeker, maar één ding is onweerlegbaar: Jeps, Evil-ien en Valerio zijn de architecten van een nieuwe wereld, die de chaos, de schoonheid en het donkere hart van onze post-apocalyptische dromen van klank en ziel voorzien.

Audiovisuele ervaring

Wanneer DARKER het podium betreedt, krijgt het gezelschap van live-drummer Jurgen “Jutt” van Raak en een adembenemende reeks visuals op vier LED-schermen. De visuele taal vloeit naadloos samen met hun teksten en muziek, en biedt het publiek een audiovisuele ervaring. Met hun zorgvuldig samengestelde live-optredens probeert DARKER het pubiek een indrukwekkend en een blijvende en betoverende indruk bij het publiek achter te laten.

Future Classics

DARKER maakt Future Classics. Een hoopvolle soundtrack voor een post-apocalyptisch scifi-avontuur voor een binnenkort te schrijven trending Netflix-serie. Bereid je voor op een muzikale reis naar het onbekende met DARKER, waar duisternis en licht samensmelten tot een onvergetelijk klankspektakel.

Het album Memento op Spotify
Delen via