Ga naar de inhoud

2024-09. Herhaling en ook weer niet

Als de boel flink is ontregeld en uitzenddingen bij ZFM Zandvoort niet op reguliere donderdagen zijn en dat er ook op de maandag wat te horen is, raak je als luisteraar misschien wel het spoor bijster. In de uitzending van 4 maart zijn er flink wat singles gedraaid die nog niet eerder te horen zijn geweest. Kortom het is even op de schop gegaan als het gaat om het meest recente muziekmateriaal, wat natuurlijk de muzikaliteit ten goede komt. En dat terwijl met het het plaatsen van dit bericht alweer een uitzending op 7 maart voor de deur staat met voormalig Rob Acda Award deelneemster Bangs (zie foto). Wat daarin komt, lees je hier ook.

Nieuwe uitzending

Naast de uitzending van 4 maart, is er de nieuwe uitzending van 7 maart, met zoals gemeld Bangs die live gaat spelen. In de uitzending aandacht voor de EP 25 van Vast Countenance waar ook in de uitzending over wordt gesproken. De Amsterdamse band Marathon gaat starten met een keldertour. Wat dit precies is, vertelt Kay Koopmans van de band. Verder is er muziek van onder meer Fleur Lion, The Stone Souls (bij deze single zit ook een clip), Joyce Martens en de nieuwe single van Luke Nyman. De waslijst gaat nog even door, want er is onder meer materiaal van DARKER en Solitary Zebra. Verfrissende synthpop met een jaren tachtig jasje is afkomstig van April Afternoon met The Chorus. The Meadow hebben met Morning Light de vertaling van hun Friestalige single Sinneljocht uitgebracht.

Van Angeldust is ook een clip gemaakt

Interviews en gesprekken

In de uitzending van maandag 4 maart is bijvoorbeeld de nieuwe single van SYNGA te horen. Dan is er aanleiding om te gaan praten. Hetzelfde geldt voor Wendy Moore die eveneens nieuws heeft als het gaat om haar optredens. Als laatste is Seb Adams te horen, omdat hij heeft deelgenomen aan de 035 Popprijs in De Vorstin.

  1. Gesprek met Eva van Leeuwen SYNGA over de single Rise in Alternative FM op 040324 Alternative FM 6:08
  2. Gesprek met Wendy Moore over optreden AFAS Live in Alternative FM op 040324 Alternative FM 4:23
  3. Gesprek met Seb Adams over de 035 Popprijs en Long Gone in Alternative FM op 040324 Alternative FM 8:57

Muziek en clips

In dezelfde uitzending van maandagavond 4 maart is onder meer muziek te horen van ESMÉ. Zij komt uit Almelo en het grote publiek moet haar kennen als Esmée Schreurs die ooit in 2016 The Voice Kids heeft weten te winnen, maar dat ligt al mijlenver achter haar. De single Reminiscing is het eerste muzikale wapenfeit en die straalt een behoorlijke zelfverzekerdheid uit.

De eerste echte single met direct een clip

En dan is er wederom weer werk van Ioana Iorgu die afgelopen jaar te zien is geweest tijdens de Popronde. De opvolger van Liar heet Lonely.

Flashback

Bijna aan het begin van deze uitzending, is songwriter Fabiana Dammers te horen met Roundabout Town. Een single die in 2012 is uitgebracht van het album The Girl You Love.

De clip bij de single van Fabiana Dammers

Terugluisteren

De uitzending is alleen hier terug te beluisteren.

  1. Uitzending 2024-09, uur 1 AlternativeFM 56:54
  2. Uitzending 2024-09, uur 2 AlternativeFM 56:19
  3. Uitzending 2024-09, uur 3 AlternativeFM 56:29
Delen via