Ga naar de inhoud

Terugkijken van Night Editie Rob Acda Award 2024

Het is alweer een week geleden dat de finale van de Night Editie bij de Rob Acda Award is gehouden met zes verschillende acts. Ooit in 2022 is dit begonnen in het Patronaat Café wat tegenwoordig als Stage 3 door gaat. De Night Editie van de Rob Acda Award is vooral bedoeld voor onder meer hiphop, dj producers en dance. Daar heeft de uitgave van 2024 eer aan gedaan en net als afgelopen jaar, heeft ook deze editie plaatsgevonden in de kleine zaal.

(Foto’s: Marcus van Dam)

Froese

Froese Foto: Marcus van Dam

Froese mag de avond beginnen. Inmiddels heeft hij zeker in de hiphopwereld van Haarlem al naam gemaakt en schuwt hij niets als het om andere muziekinvloeden gaat. Op het podium voelt Froese zich thuis om juist vooral de zaal in beweging te krijgen, terwijl hij ook zijn verhaal vertelt.

Rayvalentino

Rayvalentino Foto: Marcus van Dam

Rayvalentino is niet alleen tijdens zijn optreden. Ook hij komt net als Froese uit Haarlem en wel Haarlem-Noord. De muziek kent een andere vibe en is wat mellow, waar Rayvalentino de zaal meeneemt naar zijn wereld.

MacckMartin

MacckMartin Foto: Marcus van Dam

MacckMartin breekt als eerste met de Nederlandstalige hiphop en laat zijn repertoire in het Engels voorbij komen. Dat heeft te maken met zijn Brits/Amerikaanse achtergrond. Toch brengt hij een Nederlandstalig nummer, wat vooral bij de jury in de smaak valt.

Schooier

Schooier Foto: Marcus van Dam

Nederhopper en rapper Schooier vindt zich meer een poëet. Maatschappelijk betrokken is Schooier zeker en wat eveneens aan hem opvalt, is het masker wat hij draagt. De man achter Schooier is een ander persoon als de performer op het podium. Iets wat Schooier goed in de gaten houdt. Uiteindelijk is de jury overtuigt en is hij de winnaar van de Night Editie.

Raw Silhouette

Raw Silhouette Foto: Marcus van Dam

Raw Silhouette is de eerste niet hiphopact van de avond. Ze maakt muziek die kenmerken heeft met een combinatie van rauwe techno en dance. Ze koppelt dat aan haar stem die weer doet denken aan een operazangeres. Het geeft een symfonische en klassieke twist aan de muziek die Raw Silhouette maakt.

GatoCato

GatoCato Foto: Marcus van Dam

Als laatste bestijgt GatoCato het podium. Misschien wel een laatbloeier en hij weet bovendien zijn set rustig op te bouwen. Het geluid is bijna iets wat je aan kan treffen op een late zomerse avond in een paviljoen aan zee, waar GatoCato het aanwezige publiek in een goede stemming probeert te brengen. Daar slaagt hij ook tijdens zijn optreden in.

Terugkijken

Terugkijken kan via YouTube. Daar zijn de complete optredens terug te zien en daarbij ook nog interviews gemaakt door Jip Rigter.

Terugblik op de finale van de Night Editie van de Rob Acda Award
Delen via