Ga naar de inhoud

Terugblik tweede Voorronde Rob Acda Award

Vanwege de Rob Acda Award zijn een aantal uitzendingen op de maandagavond. De eerste twee uitzendingen op maandagavond 5 en 12 februari zijn achter de rug. Uiteraard volgen we de Rob Acda Award vanuit Patronaat Haarlem op de voet, omdat we daar ooit vijftien jaar geleden aan zijn begonnen, maar inmiddels komt er wel meer bij kijken. Bij deze editie wordt samengewerkt met Sound Of Haarlem van H105 of Haarlem 105.

sy-ki

sy-ki Foto: Marcus van Dam

In de tweede voorronde wordt er afgetrapt door sy-ki. Grote motor achter sy-ki is Tara Thomas die met haar muziek een verwijzing maakt naar Psyche, de Griekse godin van de ziel en geest. Tara’s songwriting bestaat uit een analytische benadering van de overdenkende geest van de menselijke soort, wat haar helpt haar sy-ki-geluid te creΓ«ren.

Oxblood

Joy Burgers van Oxblood Foto: Marcus van Dam

Oxblood heeft de nieuwe single Sunbloom uitgebracht en die is te zien en te horen tijdens de tweede voorronde van de Rob Acda Award en Oxblood heeft ervaring met popprijzen, want zij hebben in 2023 de Popprijs Amstel- en Meerlanden weten te winnen.

PAAB

PAAB Foto: Marcus van Dam

De derde band tijdens de tweede voorronde, is PAAB die een mengeling van funk en rock brengt. Energiek en dynamisch, waarbij de bandleden zich presenteren met hippe brillen, maar volgens de jury hoeven ze die bij hun muziek echt niet op te doen. Motor van de band is Pablo van der Hulst. De band gaat met de publieksprijs vandoor.

HUNK

HUNK (met Joan De Bruyn Kops) Foto: Marcus van Dam

Als laatste komt de band HUNK in actie. Niet onbekend, want net als Hiqpy heeft ook HUNK demomateriaal en dat is al te beluisteren geweest in het programma. Een Zandvoortse link is er eigenlijk ook, want frontvrouw Joan De Bruyn Kops geeft muziekles in Zandvoort-Noord en of ze dat nog steeds doet is de vraag. HUNK mag door naar de finale, omdat ze door de vakjury als winnaars worden aangewezen.

Samenwerking

De avond met de bands is terug te zien, waarin wordt samengewerkt met de collega’s van de Sound Of Haarlem van H105 of Haarlem 105.

Terugblik op de tweede voorronde van de Rob Acda Award
Delen via