Ga naar de inhoud

Nieuwe single ‘Angeldust’ van The Stone Souls in aantocht

Op vrijdag 23 februari verschijnt de nieuwe single Angeldust van The Stone Souls. The Stone Souls is een band die de rauwe kant van americana op zoekt en eerder is al aandacht besteed aan hun muziekmateriaal. De band komt uit Zevenaar.

(Deels met bewerkt persbericht TJamp Records/Foto: Myrthe Kouwenhoven)

Wijzigen van plannen

The Stone Souls hebben vorig jaar nog een aantal plannen moeten wijzigen. Via de sociale media heeft de band in februari van het afgelopen jaar laten weten dat ze een stap terug hebben gedaan. The Stone Souls hebben in het voorjaar en de zomer van 2023 aan zich voorbij laten als het om liveoptredens is gegaan. Die tijd hebben The Stone Souls gebruikt om onverdroten door te werken aan nieuw materiaal waar Angeldust dan het resultaat van is.

Aangeleverd via TJamp Records

Vastzitten in een negatieve spiraal van wederzijdse afhankelijkheid

Angeldust vertelt het verhaal van twee mensen die vastzitten in een negatieve spiraal van wederzijdse afhankelijkheid en destructief gedrag. Geïnspireerd door bands als Arcade Fire en The War On Drugs verbreden The Stone Souls hun eclectische geluid, maar altijd met behoud van hun karakteristieke twang- en slidegitaren. Dit maakt Angeldust gevaarlijk verslavend.

Overgang in de muzikale roadtrip

Het nummer bevindt zich op een overgang in de muzikale roadtrip van The Stone Souls. Waar de duistere sfeer van de EP Splinter nog duidelijk aanwezig is in de tekst van het nummer, opent het ook de deur naar de daaropvolgende zomerse EP Riptide. Angeldust is dus nog maar het begin van de tsunami aan nieuwe muziek die The Stone Souls klaar heeft liggen om het publiek mee te overspoelen in 2024.

Delen via