Ga naar de inhoud

2024-06. Dwarsdoorsnede in uitzending

De titel Dwarsdoorsnede die De Delegatie heeft bedacht voor hun EP, is eigenlijk wel van toepassing op de uitzending van 12 februari op ZFM Zandvoort. En inderdaad ook De Delegatie zelf is in deze uitzending te horen met het nummer Wisselmachine. Het geldt ook voor de muziek in de uitzending.

(Foto’s Rob Acda Award: Marcus van Dam)

Interviews en gesprekken

Een uitzending zonder telefonische interviews kan eigenlijk niet en daarom ook in deze aandacht voor de diverse muziekstijlen met de debuut EP Accidentally Happen van Noraly Hendriks.

  1. Gesprek met Noraly Hendriks over haar debuut EP Accidentally Happy in Alternative FM op 120224 Alternative FM 8:34
  2. Gesprek met Joy Burgers van Oxblood over de single Sunbloom in Alternative FM op 120224 Alternative FM 9:22
  3. Gesprek met Sietse van Erve van Orphax over het album Structure in Alternative FM op 120224 Alternative FM 12:20

Muziek en clips

Muziek en clips is vaak een uitdaging om rekening mee te houden, maar in deze uitzending zijn er toch een aantal. Om te beginnen met de reden waarom een aantal uitzendingen op maandagavond plaatsvinden. Het heeft alles te maken met de Rob Acda Award en uit deze voorronde is sy-ki één van die acts uit de voorronde. In deze uitzending is zij ook te horen. Tijdens haar optreden van de tweede voorronde laat sy-ki materiaal horen wat nog niet te vinden is op het internet. De afsluiting met Patronise is dat wel. Een nummer wat in de uitzending voorbij komt.

Het uiterst dansbare Patronise in bewegend beeld. Let op de tekst

Eerder hier is de clip van sy-ki met Patronise er al in verwerkt, maar jurylid PYN die tijdens deze tweede voorronde actief is, heeft zelf bij het nummer Secret Dancer een clip zitten.

De clip bij de meest recente single van PYN

In deze uitzending aandacht voor Scout. Eerder heeft hij de single Hartendief uitgebracht en in de uitzending van 19 februari gaan we ook met hem praten.

De clip bij de meest recente single van Scout

Sietse van Erve die zijn muziek uitbrengt onder Orphax vertelt waarom hij juist deze vorm van muziek maakt. In de uitzending de singleversie van Structure, maar in dit bericht de versie van bijna een half uur.

De half uur versie van Structure door Orphax

Op zaterdag 4 mei geeft Lorem Ipsum hun releaseshow in Bitterzoet voor hun debuut album nadat ze de afgelopen twee jaar twee EP’s hebben uitgebracht. In deze uitzending is wederom No Good te horen waarvan Blanko de productie van heeft gedaan.

De meest recente single van Lorem Ipsum

Terugluisteren

De eerstvolgende reguliere uitzending is weer te beluisteren op maandagavond 19 februari van 18 tot 21 uur, waar geen herhaling van wordt gemaakt. Datzelfde geldt voor de uitzending van 12 februari en daarom is deze hieronder terug te beluisteren.

  1. Uitzending 2024-06, uur 1 AlternativeFM 57:02
  2. Uitzending 2024-06, uur 2 AlternativeFM 56:41
  3. Uitzending 2024-06, uur 3 AlternativeFM 56:36
Delen via