Ga naar de inhoud

New Original Rhythm Architects doet naam eer aan op EP N.O.R.A.

Een geduldig proces leidt tot een EP van New Original Rhythm Architects met zes toegankelijke nummers op en die allemaal eerder als single zijn uitgebracht. Een EP waar de zonnestralen via de speakers de huiskamer in kan rollen, want zo klinkt de EP N.O.R.A.

Van dansbaar tot ballad

De zang van Nora Iburg draagt de band. Kraakhelder, spatzuiver en geen noot verkeerd. Je kunt echt merken dat de New Original Rhythm Architects zich niet gek hebben laten maken. Als je een gebouw bedenkt met allerlei klanken die ritmisch moeten samenvallen, dan neem je daar de tijd voort. Van uiterst dansbaar tot een rustige ballad voor een avondje romantiek.

Foto: Winne Willems

Ziel

Om met het laatste thema te beginnen, komt dat terug op You Had Me. De EP heeft een ziel, wat komt door de zangpartijen van Nora. Er zit soul in, maar er zit meer dan dat in, want het is geen jazz, funk of blues. New Original Rhythm Architects verweven al deze invloeden tot een geheel. Het openingsnummer Miracle is goed gekozen, want wonderen zien is wat je er zelf van maakt. Het staat zoals in de song is te horen op de drempel, maar je moet het wel willen zien. Het gevoel hebben en het delen ervan maakt gelukkig en dat straalt het nummer ook uit.

oorstrelend

Dat zwoel klinkend en dynamiek afwisselen is merkbaar aan het slot. Try heeft iets dromerigs. De uptempo song Thinking is een overpeinzing en daarmee is dit nummer het sluitstuk van de EP. Toch zit er in de song een tempowisseling waarmee het geluid metaforisch de inhoud van de song volgt. Druk in het hoofd, maar dan heel even in en uit ademen. Misschien is het juist bij dat nummer waar de New Original Rhythm Architects de naam eer aan doen. Het geluid bij het karakter van het nummer voegen en het dan vormen tot ÊÊn geheel. Oorstrelend en dat is het.

De EP op Spotify
Delen via