Ga naar de inhoud

Liefde, hoop en vertrouwen op ‘Trust-Hope-Love’ van Newland

Met het nieuwe Newland album Trust-Hope-Love klinkt een optimistisch geluid waar Alex Nieuwland die schuilgaat achter Newland met veel aandacht heeft gewerkt. Opnieuw is te horen dat Newland wel een hoog werk tempo heeft. Immers het vorige album Eyecandy is van februari dit jaar. Ondanks dat tempo slaagt de Harlingse songwriter erin om goede, luisterbare en inhoudelijke songs te produceren die ergens over gaan. De muziek die hij maakt is met grote regelmaat te horen bij ZFM Zandvoort.

  1. Gesprek met Newland over het album Trust-Hope-Love in Alternative FM op 301123 Alternative FM 8:09

Elk liedje vertelt zijn eigen verhaal

Op dit nieuwe album Trust-Hope-Love is dat wederom weer het geval. Het is zoals Newland het zelf zegt meer een singersongwriter album geworden. Je moet er echt voor gaan zitten, want het gaat zoals het album als titel heeft meegekregen hoe we als mensen met elkaar om kunnen gaan. Elk liedje vertelt op dit album een eigen verhaal en voor iedereen zit wel een stuk van herkenning in waar je als individu en persoon mee te maken krijgt.

Zuinig met elkaar omgaan

In dat opzicht weet Newland de tijdgeest wel goed aan te voelen. Het kan heel erg stormen, maar als je terug kunt vallen op vrienden, familie en mensen die het goed met je voor hebben, betekent het ook dat je daar zuinig mee moet om gaan. Pizza’s And Fairytales lijkt wel de metafoor te zijn voor de welbekende knollen voor citroenen te verkopen en je kunt zelfs bijna zeggen dat het spreekwoord ‘eerlijk duurt het langst’ in het openingsnummer terug is te vinden.

Van de song No One is ook bewegend beeld te vinden

Melancholisch en melodieus

Nog zo’n nummer waar je best even achter je oren mag krabben is I Don’t Think You Know Me. Een veelzeggende titel om als je je onbegrepen voelt, door praten en tijd voor elkaar te nemen een heel eind kunt komen. Geduld is een schone zaak. Shine is een song waar het licht door je heen gaat. De piano die aan het begin zit bij Alive geeft een extra contrast. Het mag melancholisch en melodieus klinken, maar aan de andere kant zit er ook de trots van een eigen identiteit in hebben. Het lijkt wel een beschrijving te zijn van iemand die een eigen levensverhaal vertelt vol met herinneringen.

Met liefde gemaakt

Trust-Hope-Love laat je weer even terugkeren naar het mens zijn en daar is Newland in geslaagd. Het gaat over alles wat de mens zelf tegen komt in de omgang met anderen en daar zit misschien wel de kern in van dit album. Een album dat echt met heel veel liefde is gemaakt. Zo klinkt Trust-Hope-Love ook.

Het nieuwe album is uiteraard te vinden op Spotify
Delen via