Ga naar de inhoud

‘Punkadelic In Stereo’ van Rotzorg laat meer horen

De Gelderse band Rotzorg is al een aantal malen te horen geweest in de uitzendingen bij ZFM Zandvoort. Waar conservatisme verschijnt, komt ook de punk weer opzetten. Punk is allesbehalve dood. Sterker nog, het lijkt weer helemaal terug te zijn van weggeweest en daar doet Rotzorg maar wat graag aan mee op hun nieuwe album Punkadelic In Stereo.

(Foto’s: Rotzorg zelf)

Ondubbelzinnig

Het drietal met de broers Jop en Tim Fränzel samen met drummer Jim Neijenhuis laten ondubbelzinnig in hun teksten doorklinken hoe ze tegen een aantal zaken aankijken, zoals maatschappelijke zaken en mediaverschijnselen. Rotzorg zet zich duidelijk af. Zeker als het gaat om wat er na 22 november is gebeurd in Nederland.

Stevige metal

Foto: Rotzorg

Dan Punkadelic In Stereo wat muzikaal gezien misschien hoofdzakelijk punk mag zijn, maar de band is niet vies van stevige metal, waarbij er zelfs een potje grunten voorkomt op Red Moeder Natuur. Dat is tegelijk de langste track die op het album staat. Nederlandstalige trashmetal.

Veelzijdig

Het is niet alleen dat. Ze kunnen toch echt meer dan alleen punk of metal spelen. Zelfs funk spelen de mannen, maar de track Funkband is er wel één met een behoorlijke knipoog. Toch bewijst Rotzorg dat ze de stijl kunnen spelen en als je dat kunt, toon je veelzijdigheid.

Langer

Nog een leuk feitje is dat het album drie keer langer duurt dan de voorganger en het debuutalbum Het Zal Mij Een Rotzorg Wezen. Opvallend is dat album zelfs eerder dit jaar is verschenen en iets minder dan een kwartier duurt. Deze opvolger duurt bijna veertig minuten.

Punkadelic In Stereo op Spotify
Delen via