Ga naar de inhoud

Oliver Pesch filmde zelf bijzondere momenten met familie en vrienden voor videoclip

Op 10 november heeft singer-songwriter Oliver Pesch zijn nieuwe single Stay Alive With Me uit bij Revenache Records. Daar is inmiddels een videoclip bijgekomen, waarin hij beelden laat zien die hij in de afgelopen jaren zelf heeft opgenomen tijdens bezoekjes aan zijn familie en vrienden. Stay Alive With Me is een pianoballad met een mooie opbouw, die de geest van de feestdagen op een speelse en ontroerende manier samenvat.

(Bewerkt persbericht Revanche Records)

Geschreven vanuit een fictieve hoofdpersoon

Oliver heeft in het verleden liedjes geschreven vanuit een fictieve hoofdpersoon, maar op Stay Alive With Me trekt hij de luisteraar dichter bij zijn eigen belevingswereld. ,,Ik heb soms van die liedjes die ik huilend schrijf. Stay Alive With Me’is daar eentje van. Dan gebeurt er wel iets bijzonders, want je kun jezelf hélemaal loslaten, óf je zit er te diep in. In het geval van Stay Alive With Me was alles perfect uitgebalanceerd”, vertelt Oliver over de single.

Ontstaan in een opwelling

Het nummer ontstaat in een opwelling als Oliver voor het tweede jaar achter elkaar Kerstmis in isolatie moest vieren tijdens de coronapandemie. ,,De opname die je hoort komt van de allereerste demo die ik had gemaakt achter de piano in mijn kamer. Er zit een fout in waar ik nét iets te hard op een noot druk, omdat ik onzeker was. Elke keer als ik Stay Alive With Me speel, keer ik weer terug naar het gevoel van het moment dat ik het schreef. Dat overkomt mij niet zo vaak”, zegt hij over het nummer.

Liedjessmid

Oliver Pesch is een in Rotterdam gebaseerde liedjessmid met een gave voor doordachte, vindingrijke popliedjes. Vaak hebben de teksten van Oliver een speelse knipoog of een zilveren rand. Het onvolprezen debuutalbum Kid With The Dice roept vergelijkingen op met de grote boegbeelden uit heden en het verleden, van Nick Lowe en Tom Petty tot aan Cass McCombs en Blake Mills.

Het titelnummer van zijn debuutalbum

Doorbraak

Oliver breekt landelijk door met het hitje Shelly (Lollapalooza), dat vorig jaar aandacht krijgt van NPO 3FM en Radio Veronica. De single schopt het tot Radio 2 Topsong. Op de podia heeft Oliver intussen de nodige uren gemaakt; hij heeft het afgelopen jaar opgetreden met gevestigde namen als Douwe Bob, Racoon, Danny Vera en The Proclaimers.

Voorproefje

Onlangs heeft Oliver getekend bij de onafhankelijke muziekuitgever Pennies From Heaven. Stay Alive With Me is het eerste voorproefje van een gloednieuw studioproject, waarbij Oliver samenwerkt met mensen als JP Hoekstra, Dave Menkehorst en Judy Blank.

De clip bij de nieuwe single
Delen via