Ga naar de inhoud

Debuutalbum Zuster Zonnebloem ‘Show Don’t Tell’ verwijst naar ‘seventies’

De bandleden van Zuster Zonnebloem zijn allen bezig aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, hoewel de bandleden zelf voor het merendeel uit de regio van Gouda, Leiden en Den Haag komen. Eerder hebben ze in 2021 al de EP Deja Vu uitgebracht. De band ontstaat eerst rondom de Haagse zangeres Luna Becking en in die periode zijn de bandleden bezig aan de Herman Brood Academie. Inmiddels heeft Hanne Brunekreeft sinds 2022 de rol van Luna Becking overgenomen.

(Foto: Jelle Weber)

Bekende

Hanne is een bekende voor Alternative FM, want in 2022 is ze live te horen en te zien geweest tijdens een uitzending om werk van haar eigen EP To The Core te laten horen. Tijdens die uitzending is ook duidelijk dat Zuster Zonnebloem al flink actief is met wat nu is afgerond met het debuutalbum Show Don’t Tell. Als je naar de stem van Hanne luistert doet ze je in de verte denken aan de jonge Christine McVie bij Fleetwood Mac.

Artwork Zuster Zonnebloem Show Don’t Tell door Puck Hofwegen

Veelvoud aan muzikale invloeden uit de jaren zeventig

Het is ook precies de insteek van het debuutalbum Show Don’t Tell wat Zuster Zonnebloem heeft uitgebracht. Er zit een veelvoud van muzikale invloeden uit de jaren zeventig in. Zuster Zonnebloem heeft veel met de jaren zeventig. Dat blijkt uit dat Zuster Zonnebloem de personificatie is van de culturele revolutie van de jaren ’70 in de moderne wereld. Onmiskenbare passie en chemie drukt de band uit in muziek met psychedelische invloeden.

De clip bij de single Wildflower die ook op het debuutalbum Show Don’t Tell

Episch

Episch is Folklore. Nu al een cultklassieker. Compleet met een ouderwets klinkende Hammondorgel waar je soms Jon Lord van de illustere Deep Purple er in terug kunt horen. Het is een herboren nostalgie die klinkt. Het ene moment kwetsbaar en kristalhelder, het andere moment rauw en losgeslagen, met als verbindende factor oprechtheid en authenticiteit. Dat is juist op Folklore terug te horen. In dat nummer komen Jefferson Airplane, Deep Purple en Carlos Santana bij elkaar.

In het teken van activisme en besef van onze invloed op de planeet en elkaar

De titel Show Don’t Tell heeft daar een betekenis omdat het volgens Zuster Zonnebloem in het teken staat van activisme en besef van onze invloed op de planeet en elkaar. Everchanging vertolkt het beste met de verbinding van het verleden naar het heden.

Vrijheid, spiritualiteit en het bewustzijn van het universum, met een directe maar hoopvolle boodschap

Er is meer uit het debuutalbum te halen zoals het onderdompelen in thema’s als vrijheid, spiritualiteit en het bewustzijn van het universum, met een directe maar hoopvolle boodschap. Met energieke liveshows door het hele land vestigt de naam Zuster Zonnebloem zich steeds meer in het muzikale landschap.

Het debuutalbum van Zuster Zonnebloem op Spotify
Delen via