Ga naar de inhoud

Hanne brengt met ‘To The Core’ eigen EP uit

Hanne Brunkreeft kennen we als leadzangeres van Zuster Zonnebloem die al eerder van zich hebben laten horen, maar zelf maakt ze ook muziek. Het resultaat is de eigen EP To The Core die ze eind maart heeft uitgebracht.

Mix

Waar Zuster Zonnebloem nogal de rafelrandjes op zoekt en soms ongepolijst klinkt, laat Hanne op haar eigen EP een mix van country blues en een vleugje americana horen. Dat is behoorlijk anders. Bovendien haar stem ontleent zich er prima voor. Hanne heeft nog een opmerkelijk feit. ,,We hebben de EP opgenomen in de woonkamer van mijn band. Daarom zijn er wat achtergrondgeluiden te horen in de nummers, zoals de auto die voorbij rijdt in Old Behaviors. Deze had wel een hele mooie timing”, zegt ze over de opname van To The Core.

Foto: Emilio Stoppelenburg

Functioneel

Als je inderdaad Old Behaviors afluistert, hoor je de auto ook. Waarschijnlijk zijn de muzikanten blij dat het geen Formule 1 wagen is van Max Verstappen. In de muziekgeschiedenis leert dit soort dingen wel dat het functioneel kan zijn. Zoals met Beat It van Michael Jackson waarbij Eddie van Halen zijn solo net inzet als er even daarvoor op de deur van de studio wordt geklopt waar Eddie net op dat moment bezig is. Hanne heeft er min of meer gebruik van gemaakt om de song iets extra’s te geven.

Ontwerp: Puck Hofwegen

Aan het lijntje

Als we het over de songs hebben, valt Misplaced Responsibility op. Het is hoe de andere kant zich voelt om steeds aan het lijntje te worden gehouden, waar de reactie van de andere kant bijna er één is van krokodillentranen hebben. Woede en verdriet klinken er in door.

Duet

Met Luuk Bossers heeft Hanne het nummer Mother & Son gemaakt. Over hoe de zoon tegen de moeder aankijkt, terwijl de moeder de nodige zorgen heeft, maar waar de geruststellende woorden van de zoon klinken. Een duet waar je lekker voor kunt gaan zitten.

Impressie releaseshow

Afsluiter

De waardige afsluiter van de EP is Days Of Desolation. De blues in het nummer is aanwezig en geeft inderdaad dat moment van verlies mee.

To The Core op Spotify
Delen via