Ga naar de inhoud

Meer dan 75 gratis optredens op meer dan 30 locaties tijdens Popronde Rotterdam

Inmiddels dendert de Popronde door Nederland en nadert het langzaam maar zeker het hoogtepunt naar het Eindfeest in de Melkweg Amsterdam op 25 november. Het festival strijkt neer in verschillende grote plaatsen steden in het land. In Rotterdam maken ze er elke keer weer iets moois van want naast de Rotterdamse Popweek van de Popunie Rotterdam, is er ook de Popronde Rotterdam.

(Bewerkt persbericht Popronde Rotterdam/Foto’s: Megan Keijzer)

Rondreizend muziekfestival in centrum van Rotterdam

Zo is het grootste rondreizende festival van Nederland dit jaar weer te zien in het centrum van Rotterdam. Er zijn meer dan 75 gratis optredens te zien van de meest talentvolle acts van dit moment. Al deze muzikanten en bands geven acte de presence op zaterdag 4 november 2023. In 2021 weet Popronde Rotterdam nog de Rotterdam Music Award in de categorie Beste Festival te winnen.

Poppodia voor een dag

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Rotterdam zijn ruim 30 locaties ‘poppodium voor een dag’. Dit jaar zijn er een tiental nieuwe locaties die meedoen, namelijk: The Rooftop (het dak op het Groothandelsgebouw), Terraced Tower/The Villy, Centraal (Voorheen Club Vibes), Het Nieuwe Cafe, Christiaan Lifestyle & Spa, De Gele Kanarie, DIG IT UP, Matrix Rotterdam, Old Scuola en Wolff Blitz.

De Toegift: Foto: Megan Keijzer

Programma Popronde Rotterdam op 4 november 2023

Om 13:00 uur start het programma van Popronde in Caland/Schoen op de Nieuwe Binnenweg. Verder zijn er gedurende de dag optredens op locaties als: De Doelen, Theater Rotterdam, Dutch Dukes, Stalles, Bibliotheek, Kunstuitleen, Brewpub Reijngoud en nog veel meer. Vanaf 23:45 uur is Bar3 de plek waar de afterparty losbarst en wordt er gefeest tot in de late uurtjes. Het gehele programma is te zien op de website van de Popronde.

Delen via