Ga naar de inhoud

puntjudith brengt samen met De Toegift de nieuwe single ‘Alles Wacht’ uit

Puntjudith en De Toegift hebben elkaar gevonden in hun overkoepelende fascinatie voor tijd en nostalgie en hebben samen de nieuwe single Alles Wacht geschreven. Het resultaat is een lied dat het elektronische, melancholische geluid van puntjudith combineert met de poëtische taal en hedendaagse indie van De Toegift. Een bijzondere samenwerking waarin de hoopvolle boodschap wordt uitgedragen dat alles nog altijd mogelijk is.

(Bewerkt persbericht Marlies Waters /Foto: Jorie Slagmolen)

Vreemde Droomwereld

Alles Wacht vertrekt vanuit een vreemde droomwereld. In de bijhorende videoclip, een fantastiewereld gecreëerd uit gezamenlijke kinderfilms en kinderboeken fascinaties van Maxim en Judith, lopen twee kinderen weg van huis met een zelfgemaakte landkaart op zoek naar een onbewoond eiland met daarop een geheim kasteel. Daar blijkt dat het eiland betoverd is en ze misschien toch niet zo alleen zijn.

De clip bij de single van puntjudith samen met De Toegift

Instrumentale demo

,,Toen Judith me de instrumentale demo liet horen van dit liedje ging ik meteen aan op de warmte en melancholie die het op dat moment al in zich droeg. Het voelde heel natuurlijk om hier samen een tekst voor te schrijven die onze beide creatieve werelden samenbrachten”, zegt Maxim Ventulé van De Toegift.

Expressieve en Nederlandstalige elektronische popmuziek

Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. In het najaar van 2022 verscheen haar EP Lawines en de gelijknamige kortfilm die in premiere ging op het Nederlands Film Festival. De Toegift is met eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk en jazz plots een gelauwerde nieuwkomer. De melancholische Zeeuwse klanken van het titelloze debuutalbum waaien met windkracht 10 over naar het vasteland van Nederland en België.

“Wat mij zo aanspreekt in De Toegift is hun enorme gevoel voor detail in hun muziek. Ze bouwen met hun liedjes prachtige muzikale werelden met daarbij de meeslepende stem van Maxim. Ik had in tijden niet zo iets unieks in het Nederlands voorbij horen komen. Het klikte muzikaal meteen heel goed en kijk er enorm naar uit dit lied samen live ten gehore te kunnen brengen tijdens de najaarstour”, zegt puntjudith.

Delen via