Ga naar de inhoud

Salmon On A Leash lastig te beteugelen op ‘Salmonidae’

De EP Samonidae van Salmon On A Leash uit Rotterdam en Dordrecht is al een tijdje uit, maar daarmee is het geluid wat deze drie heren laten horen er niet minder om. Waarom we dit nu bespreken heeft alles te maken met een interview dat Liam Hekkert van de band eerder in Alternative FM bij ZFM Zandvoort heeft gegeven over wie Salmon On A Leash nu eigenlijk zijn.

Een live uitvoering van Conflicted in Bibelot

De naam van de band

Het leuke wat Liam in die uitzending vertelt, is hoe de band aan de naam is gekomen, dit heeft te maken met Stijn van der Zalm. Dat terwijl Stijn niet eens van vis houdt. Stijn is niet de enige met de naam van deze vissoort in de achternaam, want Marie van der Zalm van Marie & The Antoinettes is de ander die dezelfde achternaam draagt. Overigens is het geen familie. Verder wordt de band gevormd door Daan Goedemans. De band wil de geest van rock levend houden. De drie heren die onder meer al hebben meegedaan aan de Grote Prijs van Dordrecht maken die belofte op hun eerste EP Salmonidae dat helemaal waar.

Rauwe emotie en catchy melodieën

Hun muziek is doordrenkt van rauwe emotie en catchy melodieën die je meenemen op een reis vol dynamiek en opwinding. Het is muziek in de hoogste versnelling en niet alleen dat, want hoewel de muziek leidend is, heeft Salmon On A Leash wel degelijk iets te vertellen. Het openingsnummer Love & Patience is zo’n nummer. De twijfel met scheurende gitaren is te horen op Conflicted. Een nummer wat je op verschillende manier kunt uitleggen, maar waar wel de hoop en het optimisme in te horen is. Het afsluitende Running is eveneens op verschillende manier ut te leggen. Meezingen kun je op dit stevige nummer ook. Hoewel Salmon On A Leash uit drie man bestaat, klinkt het alsof ze met zijn zessen zijn.

De EP op Spotify
Delen via