Ga naar de inhoud

2023-42. P.J.M. Bond wekt Ernest Hemingway tot leven

Afgelopen week is P.J.M. Bond te gast geweest tijdens de uitzending op ZFM Zandvoort om een aantal songs live te laten horen van zijn album In Our Time. Naast dit materiaal van de Volendamse muzikant en songwriter, is ook nieuw en recent muziekwerk te horen met de gebruikelijke telefonische gesprekken.

Interviews en gesprekken

Sterre Weldring vertelt in de uitzending over haar EP Hope And The Aftermath die ze heeft gepresenteerd in de bovenzaal van Paradiso en vertelt drummer Liam Hekkert van de Rotterdamse band Salmon On A Leash over hun EP Salmonidae.

  1. Gesprek met Sterre Weldring over de EP Hope And The Aftermath in Alternative FM op 191023 Alternative FM 10:11
  2. Gesprek met Liam Hekkert van Salmon On A Leash over de EP Salmonidae in Alternative FM op 191023 Alternative FM 8:47

Nieuw en recent muziekmateriaal

Op muzikaal vlak is er wel wat te melden, als het gaat om nieuw muziekmateriaal zoals de nieuwe single van Breiting met Trippin’. Bij Breiting is Danella Smith die ook betrokken is bij Wilde Kind en woont in Den Haag.

De clip bij de single Trippin’

Oorspronkelijk heeft The Last Wave de song Easy Rolling al eens eerder uitgebracht, maar inmiddels heeft Holandaluz samen met Mellin Moon voorzien van een nieuw jasje en die afgelopen week op onder meer Spotify is uitgebracht. Helemaal raar is dat niet, want achter Holandaluz schuilt Marnix DuCroock die onderdeel is geweest van The Last Wave.

De originele uitvoering van Easy Rolling door The Last Wave

Onder het kopje recent muziekmateriaal is het werk van Fiona Jane Pop wat aandacht verdient. Op deze website is meer te vinden over de EP I Don’t Like You waar de band bij het titelnummer een clip heeft gemaakt.

In de uitzending aandacht voor de eerste single Backyard van Féline Spiegel die bezig is met haar debuut EP. Eerder dit jaar doet Féline een optreden in De Helling in Utrecht waar ze onder meer Backyard live laat horen.

Féline Spiegel live in De Helling

Terugkijken

Van het liveoptreden met P.J.M. Bond is een samenvatting gemaakt. In de uitzending vertelt hij onder meer over wie Ernest Hemingway is, maar ook over het proces bij de totstandkoming van het album In Our Time. Het lijkt wel een anatomie van de Amerikaanse journalist en schrijver die aan het begin van de jaren zestig een eind maakt aan zijn leven.

De uitzending met P.J.M. Bond in de hoofdrol

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-42, uur 1 AlternativeFM 56:33
  2. Uitzending 2023-42, uur 2 AlternativeFM 57:05
  3. Uitzending 2023-42, uur 3 AlternativeFM 56:59
Delen via