Ga naar de inhoud

Veel muzikale invloeden op EP ‘I Don’t Like You’ van Fiona Jane Pop

In het voorjaar is al het debuutalbum Fiona Jane Pop van Fiona Jane Pop uitgekomen en nu komt de Gronings/Amsterdamse band met de EP I Don’t Like You. Op dit werk behoorlijk wat variatie met haast jazz en blues invloeden, maar ook het rauwe werk.

Van Alle Markten Thuis

Eigenlijk kun je zeggen dat de band rondom de Groningse Fiona van Gelder van alle markten thuis is. Dat is in Groningen al flink opgevallen. De zachte stem van Fiona maakt het contrastrijk. Het openingsnummer en het titelnummer is de meest stevige, maar de EP is een prima muzikale beleving.

De clip bij het openingsnummer

De Oren Laten strelen

Niet alleen voor de liefhebber die van het stevige werk houdt, maar ook die de oren wat meer wil laten strelen. Met het tweede nummer Between The Lines lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. De sfeer van art-deco, een spelende band met iemand op een contrabass en de mist van rook. Alleen moet je wel tussen de lijnen door luisteren waar de song echt over gaat. Zo vernuftig is het verhaal in de song verwerkt.

Het debuutalbum dat in het voorjaar is verschenen

Feest om naar te luisteren

Dat geldt ook voor de laatste twee songs Blocking My View en Helicopter View. Bij eerstgenoemde song lijkt het te gaan wat de effecten kunnen zijn wanneer iemand je het zicht ontneemt. Dat is niet de letterlijke kijk, maar ook de kijk op zaken in bepaalde situaties. De afsluiting is muzikaal gezien best een feest om naar te luisteren.

Muzikale elementen uit heden en verleden

Fiona Jane Pop weet bepaalde muzikale elementen vanuit het verleden mee te nemen naar het heden. De band weet al deze muziekstijlen te verwerken tot een geluid wat nauwelijks in een categorie is te plaatsen en dat is het beste compliment wat de band kan krijgen.

Delen via