Ga naar de inhoud

FLORA bespreekt Taboe onderwerpen op EP ‘Utterly Mistaken’

Vorig jaar brengt FLORA de EP Rinse & Repeat uit, maar inmiddels is Utterly Mistaken bijgekomen. De muziek kent een dansbare vibe, maar ondertussen zit er toch een serieuze ondertoon in al dit materiaal wat FLORA maakt.

Ontwrichtende kracht

Welkom bij de ontwrichtende kracht die FLORA is. Ze vindt zich vooruitstrevend als singer-songwriter en staat bekend om haar mix van ongefilterde teksten, onderscheidende harmonieën en een vleugje duisternis, waardoor ze een unieke smaak toevoegt aan de moderne popscene. Donker kun je Utterly Mistaken wel noemen. Het schuurt zelfs tegen hiphop aan. 

Zielroerende nummers

FLORA schrijft muziek voor mensen die houden van zielroerende nummers om op te dansen. Terwijl ze haar eigen weg baant, laat FLORA zich inspireren door artiesten zoals RAYE, Sub Urban en Tyler, the Creator, en creëert zo haar eigen artistieke visie. Met haar teksten werpt ze licht op taboe onderwerpen en kwesties zoals geestelijke gezondheid, gelijkheid en de toestand van onze wereld. 

De clip bij de single iI I Wanted To

Gewicht van het verleden

Zoals hier eerder gemeld dateert haar debuut EP, Rinse & Repeat van 16 september 2022. Op die EP draagt FLORA het gewicht van haar verleden. Met dit debuut streeft ze ernaar om haar kunst te gebruiken als middel om introspectie, groei en verandering te inspireren. 

Schijn bedriegt

Het donkere geluid is doordringend, maar dat geldt net zo goed voor de teksten bij de songs, zoals op Paris, waar je misschien denkt te maken met een stuk romantiek. Schijn bedriegt want de tegenstelling is groot over teleurstelling en bijna de haat klinkt erin door. Het nummer begint langzaam en komt in het slot in een wat stroomversnelling met oplopende beats die de hartslag symboliseren.

Foto: Ruben Steens

Strijdvaardigheid

Het slotnummer Six Feet Under lijkt wel over de eigen waarde te gaan, maar ook hier is er weer de schijnbare tegenstelling, want ergens klinkt de strijdvaardigheid er net zo goed in door. Ze kunnen zeggen wat ze van je vinden, maar uiteindelijk zul je weer boven komen drijven, als je daar zelf in wil blijven geloven.

Ongefilterd

Juist dat biedt je als luisteraar een frisse kijk op het leven en de uitdagingen van het omgaan met constante druk en verwachtingen. Haar tweede EP, Utterly Mistaken belichaamt alles wat ze in het echte leven te bang is om te zeggen, en gaat dieper in op onderwerpen zoals zelfsabotage, ongezonde relaties en haar chaotische trekjes. Het is wat bij FLORA past ongefilterd en ook wat ze zelf in haar eigen leven heeft meegemaakt vindt een uitweg in de muziek die ze maakt. Die ervaringen en doorleefde trauma’s zijn de motieven waarmee ze een stempel wil drukken op het geluid wat bij de songs horen.

De EP Utterly Mistaken op Spotify
Delen via