Ga naar de inhoud

Intense Single ‘Disgustingly In Love’ van Paul Morris

Op 11 oktober tijdens National Coming Out Day viert singer/songwriter Paul Morris een bijzonder moment in zijn muzikale avontuur. Hij brengt zijn nieuwe single Disgustingly In Love uit, een nummer over intense liefde geïnspireerd door de relatie met zijn vriend Milan van Waardenburg.

(Persbericht)

Meer dan alleen een lied

Disgustingly In Love is meer dan alleen een lied: het is een hartverwarmende oproep aan de queer gemeenschap om jezelf en diegene van die je houdt volledig te omarmen, zonder terughoudendheid. Twee dagen later, op vrijdag 13 oktober, volgt de release van zijn EP It Gets Better, waarmee hij anderen wil aanmoedigen om de eigen identiteit te omarmen en persoonlijk te groeien om gelukkig te kunnen zijn. Disgustingly In Love is vanaf 11 oktober beschikbaar op de bekende streamingdiensten.

Liefde mag groots en ongeremd zijn

Met Disgustingly In Love viert Paul dat je trots mag zijn op jouw liefde, zelfs als deze niet het traditionele pad volgt. Het nummer benadrukt dat liefde, in welke vorm dan ook, groots en ongeremd mag zijn. Paul Morris heeft een duidelijk doel voor ogen: het doorbreken van de stereotypering van heteronormatieve liefde en het vieren van alle vormen van intimiteit. Hiermee wil hij diegene die niet in het gebruikelijke beeld passen het gevoel geven dat hun liefde er ook mag zijn. Dat dit nummer wordt uitgebracht op National Coming Out Day is dan ook geen toeval.

Foto: Nico Kroon

Helemaal over-de-top verliefd mogen zijn en uiten

,,Ik wil mensen die zichzelf nog steeds niet durven te uiten, wie ze zijn of op wie ze eigenlijk vallen, het gevoel geven dat onze liefde er ook mag zijn en dat je ook helemaal over-de-top verliefd mag worden en dat mag uiten”., zegt Paul over de single. Wat Disgustingly In Love nog specialer maakt, is de persoonlijke toevoeging van Paul en zijn partner Milan. Hun liefde wordt gekenmerkt door verbaal expressieve uitingen en een gedeelde competitieve aard, wat soms leidt tot een spel om te zien wie de meest creatieve manier heeft om liefde aan de ander uit te spreken. Dit wordt vastgelegd in de vorm van spraakberichten die subtiel in het nummer verweven zijn. Deze persoonlijke en speelse elementen nemen de luisteraar mee in de liefdevolle dynamiek van het koppel.

Samenwerking in schrijfproces

De creatieve reis van het schrijfproces van Disgustingly In Love is een samenwerking tussen Paul Morris, Melvin Thomasson en Noah Avery, die het nummer ook heeft geproduceerd. Disgustingly In Love heeft een opmerkelijke evolutie doorgemaakt, van lo-fi pop beat tot een meeslepend poprock nummer met elementen die vergelijkbaar zijn met de muziek van Katy Perry, Adam Lambert en Charlie Puth.

Persfoto Paul en Milan

Titeltrack als afsluiter

De EP It Gets Better, waarvan de titeltrack It Gets Better als afsluiter dient, biedt tevens een intieme kijk op het leven van Paul. In zijn EP deelt Paul persoonlijke reflecties en advies aan zijn jongere zelf, die in zijn jeugd geconfronteerd werd met pestgedrag dat veel pijn en schade veroorzaakte. In de nummers die te horen zijn op de EP, vertelt Paul over de groei die hij heeft gemaakt en hoe zijn leven nu beter gaat dan hij ooit had durven dromen.

Terugkijken

Paul kijkt terug op zijn jeugd terwijl hij zingt over het leren omgaan met persoonlijke onzekerheden en de aspecten die bij (queer)liefde komen kijken, maar ook het moois dat zijn relatie met Milan heeft mogen brengen. Samen met Julia Schutten, Lars Koehoorn en Jesper Hoekstra heeftPaul de vier nummers geschreven die vanaf vrijdag gebundeld te beluisteren zijn op de EP.

Persoonlijk verhaal

It Gets Better is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar ook een universele boodschap van hoop en empowerment. Paul benadrukt het belang van het leren liefhebben en het toewijden aan jezelf als een fundamentele stap naar een betere toekomst. In een tijd waarin velen worstelen met uitdagingen en obstakels, biedt Paul zijn EP een bemoedigende herinnering dat positieve verandering mogelijk is. It Gets Better komt uit op vrijdag 13 oktober en belooft een inspirerende luisterervaring te worden.

De single van Paul als voorloper op de EP It Gets Better
Delen via