Ga naar de inhoud

Nieuwe TuskHead single ‘Breaking the Man’ op 13 oktober

Deze week komt er weer een nieuwe single uit van TuskHead die met Breaking The Man die een energiek en emotionele americana/alt-country karakter kent. Patrick van Zandwijk die onder meer schuilgaat achter TuskHead zegt dat hij de song gedreven door gitaren en gedragen door onder andere accordeon en pedal steel heeft gemaakt.

Strijd met ziekte

,,Breaking The Man gaat over de strijd met ziekte en de impact daarvan op jezelf, je relaties en je geloof. De single is volledig opgenomen met gitaren van het merk Vintage Guitars, waar ik met TuskHead sinds halverwege 2023 trotse officiële endorsed artist van ben”, vertelt Patrick over de single en alles wat daarbij hoort als het gaat om het proces bij het maken van Breaking The Man.

TuskHead Foto: Jonathan Ferede

Nieuwe weg

TuskHead werkt aan nieuw materiaal waar Breaking The Man een onderdeel van is. Het is volgens Patrick een groot project dat afgelopen zomer vorm heeft gekregen. ,,Daarnaast is dit pas de start van een nieuwe weg voor TuskHead. Momenteel ben ik namelijk op reis in Amerika, waar ik in Nashville muziek heb geschreven met de platinum-record winnende schrijver Josh Morningstar. Deze songs zijn vervolgens vorig weekend opgenomen samen met Robin en twee muzikanten van de bekende Amerikaanse band The Texas Gentleman in het wel gerespecteerde Modern Electric Studios in Dallas, met een december/januari releasedatum op de planning”, vertelt Patrick over de nieuwe weg.

TuskHead Foto: Jonathan Ferede

Wintertour

Om de release van Breaking The Man en de toekomstige release van de in Dallas opgenomen muziek onder de aandacht te brengen zal TuskHead bij terugkomst in december een wintertour starten.

Delen via