Ga naar de inhoud

‘Room For Love’ van Talks Make Do is opvolger van ‘Ripples’

Op 6 oktober brengt Talks Make Do hun tweede single Room For Love uit. Eerder is in Alternative FM de debuut single Ripples al te horen in dit programma. 3voor12 Leiden heeft Ripples in juni van dit jaar eveneens besproken.

Creatief met beeld

Rondom hun debuutsingle heeft Talks Make Do zelf wat beelden gemaakt over Ripples.

De band heeft wat visueel materiaal rondom Ripples gemaakt

In een echte flits documentaire laten de bandleden meer zien van die eerste single die ze in juni van dit jaar hebben uitgebracht.

Een inkijkje over de single Ripples

Herkenbaar en inspriratie uit de jaren tachtig

De nieuwe single klinkt weer anders hoewel de herkenbare groove, new wave en indie-invloeden intact blijven, maken galmende gitaren en dystopische teksten plaats voor een popsong in hart en nieren; een onweerstaanbare earworm over een liefde die drijft tot waanzin.

Artwork Talks Make Do Room For Love: James Whistler en Eva Burger

Net zoals bij voorganger Ripples, haalte Talks Make Do voor hun tweede single Room For Love voornamelijk inspiratie uit de jaren 80. Een synthmelodie, afgewisseld met teksten over een onbezonnen hunkering naar wederzijdse liefde, doet denken aan popsongs zoals de doorbraaksingle Just Can’t Get Enough van Depeche Mode en Don’t You Want Me van The Human League.

Broeden op debuut EP

Hoewel frontman Alex Hoevenaars en producer/gitarist Arthur Vermeij al een paar jaar op de debuut-EP van Talks Make Do zitten te broeden, is de vijfkoppige band pas sinds begin dit jaar actief. ,,Het was een kwestie van werken aan een eigen sound, en vooral zoeken naar de juiste mensen om dit mee te gaan doen. Nu we eindelijk compleet zijn voelt het goed en kunnen we echt beginnen,” vertelt Hoevenaars.

Foto: Eva Burger

Terwijl er in de Leidse studio Veldroos wordt gewerkt aan de afronding van de debuut-EP, die begin volgend jaar wordt verwacht, pendelt de band, met leden uit Amsterdam, Haarlem en Leiden, tussen podia en repetitieruimtes in de gehele westelijke laaglanden.

Optredens

Talks Make Do geeft ter ondersteuning van de release van Room For Love een reeks shows op de volgende data:

  • 5 oktober: Paardcafé, Den Haag
  • 6 oktober: Leidse Lente, Leiden
  • 12 oktober: IndiePub, Wageningen
  • 12 oktober: Toekomstmuziek, Amsterdam
  • 28 oktober: Resistor, Leiden
  • 12 november: Gigant, Apeldoorn
De debuutsingle op streamingsdienst Spotify
Delen via