Ga naar de inhoud

Haarlemse bands halen 10.000 euro op voor het goede doel voor Stichting Stem In De Stad

  • door

Het benefietconcert in het Haarlemse Patronaat op zondag 10 september voor de Stichting De Stem In De Stad heeft 10.000 euro opgeleverd. Tijdens het optreden hebben onder meer Chef’Special, Sue The Night, Jack & The Weatherman, Kuenta, Bagjuice, Bart van Liemt (ex-frontman van The Sheer), DJ Guzz, The Golden Boys en The Irrational Library een optreden verzorgd om geld in te zamelen voor Stichting Stem in de Stad. De Haarlemse stichting zet zich in voor kwetsbare Haarlemmers.

(Bewerkt persbericht/Foto’s: Jaap Kroon)

Rol voor twee Joshua’s

Foto: Jaap Kroon

In aanloop naar het benefietconcert spelen twee Joshua’s een rol. Joshua Nolet van Chef’Special en performer Joshua Baumgarten van The Irrational Library hebben de nodige publiciteit er aan gegeven waarbij beiden de cheque van 10.000 euro hebben overhandigd aan de Haarlemse Stichting in poptempel Patronaat. Joshua Nolet heeft het van dichtbij allemaal gezien wat de stichting doet. ,,Ik ken Stem In De Stad. Met eigen ogen heb ik gezien en mogen meemaken, dat ze zonder oordeel mensen ontvangen. Ze zijn welkom. Iedereen en altijd. Wie ze ook zijn, ze worden allemaal gezien. Uiteindelijk willen we dat eigenlijk toch allemaal”, zegt Nolet over de Haarlemse stichting. Baumgarten is zelfs werkzaam bij Stichting Stem In De Stad.

Over Stem In De Stad

Stem In De Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëert bij de start een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem In De Stad is al 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert.

Activiteiten

Foto: Jaap Kroon

Stem in de Stad voert wekelijks met 10 medewerkers en 140 vrijwilligers verschillende programma’s uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood tot een maaltijd voor dak- en thuisloze mensen, ondersteuning aan ongedocumenteerden op hun tocht naar hun nieuwe bestaan en aandacht voor eenzame mensen. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem In De Stad.

3 voor 12 Noord-Holland

Bij de collega’s van 3 voor 12 Noord-Holland is binnenkort een fotoverslag van fotograaf Maikel Beers te zien die tijdens de optredens van de verschillende bands aanwezig is geweest.

Delen via