Ga naar de inhoud

Liefde en nostalgie op ‘Be My Valentine’ van L.E.ROI

De heren van L.E.ROI gaan al langer mee dan vandaag, want eerder zijn It’s About Time van december 2021 en Still Willing van september 2022 als EP verschenen. Inmiddels zijn de vier heren toe aan de EP Be My Valentine.

Eerbetoon

Louis Janssen en Edgar Tjokrohamidjojo zijn ooit samen met vrienden Roi Straube en Franny Gebhardt een band begonnen, maar inmiddels zijn Roi en Franny overleden en als eerbetoon staat ‘ROI’ voor dat tweetal. Naast Louis en Edgar maken bassist Julius Smit en drummer Bill Honing deel uit van L.E.ROI.

Pluk de dag

Op Be My Valentine lijkt ‘pluk de dag’ toch wel te overheersen. Het is merkbaar dat L.E.ROI een muzikaal leven achter de rug heeft en in het nu juist die kleine dingen omarmen in het leven. Dat is op Be My Valentine toch wel duicelijk terug te horen. De songs gaan over liefde en romantiek, maar beschrijven ook de herinneringen en nostalgie van de dagen die achter ons liggen. Lekker is Heartbreak waar een mix van jazz blues samenkomen. Het is haast een ‘feelgood’ nummer.

Eigen dynamiek

L.E.ROI heeft een eigen dynamiek. Toegankelijk en vriendelijk. De bezieling is op de EP terug te horen, maar dat geldt niet alleen voor deze EP die in juli is verschenen. Dat geldt net zo goed voor de twee eerder uitgebrachte EP’s uit 2021 en 2022. Eigenlijk moeten we het leven omarmen en de meer vervelende dingen buiten sluiten, want uiteindelijk draait het om hoe we met elkaar omgaan en dat is het geluid versterkt met de songs wat L.E.ROI doen over laten komen.

De derde EP van L.E.ROI op streamingsplatform Spotify
Delen via