Ga naar de inhoud

Chabliz en Dizzy Panda bundelen krachten

De Zuidhollandse artpop-band Chabliz en het mysterieuze duo Dizzy Panda uit Noord-Holland, slaan de handen ineen voor een muzikale samenwerking.

(Bewerkt persbericht)

Inspiratie voor dit project ontstaat via de Snob2000

Ze presenteren hun gezamenlijke EP, waarbij elk van hen een eigen bewerking heeft gemaakt van een bestaand nummer van de ander. De inspiratie voor dit project ontstaat nadat ze elkaar ontdekken via de Snob2000, waar ze door muzikaal redacteur Willem Kamps (ondergewaardeerdeliedjes.nl) aan elkaar worden gekoppeld op basis van de jaarlijkse stemming. Dizzy Panda behaalt in 2022 de 1124e plek, terwijl Chabliz met één van hun nummers net boven hen staat op plek 1122.

Bewerking ‘Bite My Tongue’

Chabliz heeft het nummer Bite My Tongue van Dizzy Panda uit 2021 bewerkt. Hierbij zijn de beats weggelaten en is zangeres Petra de Winter van Chabliz een duet aangegaan met Ntll, de originele zangeres van het nummer. Bovendien zijn de instrumenten grotendeels vervangen door een jazzy sound. Het nummer heeft nu een nog meer filmische uitstraling gekregen.

De bewerking door Chabliz met Bite My Tongue

Dizzy Panda kiest voor ‘Glastonbury Grove’

Dizzy Panda kiest het nummer Glastonbury Grove van Chabliz’s album Heroes And Foes uit 2022. Ook dit origineel betreft een filmisch nummer, geïnspireerd op de serie Twin Peaks van regisseur David Lynch. Dizzy Panda heeft geprobeerd om de sfeer van de serie neer te zetten, als een collage, met alleen gebruik van samples. Van Chabliz krijgen ze wel één voorwaarde mee: Er moet van iedere muzikant iets worden gebruikt. En zo komen samples van de oorspronkelijke bass, piano en zang terug in de bewerking van het nummer. Verder zitten er allerlei verwijzingen naar de serie en de regisseur in het nummer verwerkt.

De bewerking door Dizzy Panda met Glastonbury Grove
Delen via