Ga naar de inhoud

Anna Joan toont diepste angsten en verlangens op ‘While The Wind Howls’

Multidisciplinair is Anna Joan wel, want naast het maken van muziek is ze ook als actrice te zien geweest in de televisieserie Flikken Rotterdam. Het is juist dat, wat Anna Joan misschien wel tot een intrigerende persoonlijkheid maakt. Afgelopen maand verschijnt While The Wind Howls. Het is overigens niet haar eerste EP, want in 2019 is haar debuut met Crawl.

(Hoofdfoto: Bo Bolderink)

Muziek en dansen

Anna Joan groeit op in Venray. Zelf is ze vanaf haar zevende al bezig met muziek en vanaf die leeftijd met volgen van onder meer zanglessen, is de muziek een onderdeel van haar leven. Niet alleen muziek vormt een onderdeel in het leven, maar ook dansen. Op dat vlak laat Anna Joan dit zien in haar optredens. Ze kan namelijk ook paaldansen. Daar ze is overigens niet de enige in, want ook Meis (Aysha de Groot) laat dit ook zien.

Love Remains

While The Wind Howls is een EP waar de wind inderdaad letterlijk de boxen uit komt waaien. Een betere metafoor is er niet voor de EP. Anna Joan laat haar diepste angsten en verlangens op deze EP horen, terwijl alles in een briesje aan je voorbij trekt. Dromerig, maar tegelijkertijd kwetsbaar.

Losing

Losing is daar zo’n voorbeeld van waar de akoestische gitaar zachtjes, melodieus maar wel prikkelend doorheen komt. Heart Of Stone is eveneens een bikkelhard nummer, terwijl het zo zacht en liefelijk wordt gebracht. Mother is een prachtig metaforisch nummer waar het zorgelijke en het dragelijke bij elkaar komen in het verlangen wat erin terug is te horen. Dat contrast maakt de While The Wind Howls spannend. Op 14 juli zal Anna Joan te zien zijn in Cinetol Amsterdam.

De EP While The Wind Howls op Spotify
Delen via