Ga naar de inhoud

Op adem komen met ‘A Little Time’ van Joyce Martens

Joyce Martens met ukelele komt op de radar als zij vanuit ’s Hertogenbosch op een zaterdagmiddag binnenwandelt in de studio van ZFM Zandvoort maar wel aanschuift bij Entertainment 4 You van Fred Heij. Daar laat Joyce horen wat ze kan en een vervolg in het radioprogramma op de donderdagavond is een logisch gevolg. De muziek die zij maakt is behoorlijk ‘alternative’ en wel in de richting van de folk.

(Hoofdfoto: Marjon Zijlstra)

Muzikale ontdekkingsreis begint in pandemie

Het begint nog eerder als muziekplatform Muziekpromotor de single Today onder de loep neemt. Joyce is naast het muziek maken werkzaam als pedagogisch werker en schrijft juist deze single als Nederland potdicht is vanwege de pandemie met het ‘c’ virus. In die periode ontdekt Joyce wat ze kan. Het is niet alleen dat, want muziek maken heeft ze eigenlijk voor die tijd al gedaan, alleen tijdens de pandemie is ze hierin verder gaan bekwamen.

Today

Het hart volgen

Al het materiaal wat ze vanaf het moment dat alles van het slot gaat, heeft Joyce in een EP A Little Time uitgebracht. Met dit alles is dat de afsluiting van een periode waar ze haar hart volgt. Op de EP het al eerder genoemde Today maar ook This Night dat in de verte doet denken aan The Cure’s Inbetween Days. You Bring Me Home is een lied wat je zo maar kunt meezingen. Het dynamische gedeelte zit vooral in het middelste gedeelte waarmee Joyce de song op een solide manier opbouwt. Perfect is een snaarstrakke productie.

Verbeelding

Muziek is het middel van de verbeeldingskracht, maar in al haar uitgebrachte materiaal zit toch iets met Joyce zelf heeft meegemaakt of wat ze in haar directe omgeving heeft meegemaakt. In het kort komt het erop neer dat het een palet van gevoelens en gedachten die zo een weerspiegeling zijn van haarzelf. Eigenlijk vertelt A Little Time veel over wie Joyce zelf is.

De EP A Little Time op Spotify
Delen via