Ga naar de inhoud

2023-24. Imbos brengt luisterrijke Nederlandse Indie pop met synthesizers

Imbos uit Den Haag pakt uit tijdens zijn liveoptreden bij ZFM Zandvoort van donderdagavond 15 juni. Hij neemt zijn vaste muzikanten en achtergrondvocalisten mee in de personen van Anouk de Ruiter, Vera Balde en Lotte Ockerse, maar ook Sebastiaan Openhaart die ooit telefonisch in de uitzending als bandlid van I Am Lotus het werk van zijn band heeft toegelicht.

Het thema klimaat

Tijdens de uitzending komt het klimaat als thema terug in één van de liedjes die Imbos heeft uitgebracht. Hij is niet de enige, want eerder is stadsgenoot Hanneke Laura met Turn The Tide hem al voorgegaan.

De Haagse songwriter Hanne Laura roert het thema klimaat vorig jaar al aan met haar single Turn The Tide

Muziek in beeld

Naast het liveoptreden van Imbos aandacht voor het materiaal van onder meer Démira die opnieuw in de belangstelling staat met haar album Iggy vanwege een clip.

De clip bij Salai

Hetzelfde geldt voor Blanko samen met Miche die bij hun song Give What You Got To Give een clip hebben afgeleverd.

De clip van Blanko met Miche

In de uitzending staat ook het werk centraal van Marie And The Antoinettes. Tot dusver zijn er alleen geluidsopnamen van hun eerdere optreden tijdens Volta Live. Psychedelische pop die adembenemend kan zijn.

Het optreden van Marie And The Antoinettes tijdens Volta Live eerder dit jaar

Naast het live werk wat Imbos heeft laten horen en de muziek van I Am Lotus en Hanneke Laura ook aandacht voor Ivyvox, want er is weer nieuw materiaal op komst.

De clip bij de meest recente single van Ivyvox

Aandacht voor jongeren met zelfmoordgedachten

Phil Meds heeft vorige week een serieus nummer uitgebracht om aandacht te vragen over de suïcidale gedachten die groepen jongeren hebben. Met Vleugels wil hij een stuk bewustzijn creëren bij de jongeren.

Niet zo maar

De single heeft de voormalig deelnemer aan de Rob Acda Award niet zomaar uitgebracht. Ook zelf heeft Phil met deze gedachten rondgelopen. De jonge rapper heeft jarenlang hiermee gestreden en vindt het erg moeilijk om hierover te praten. Op dit onderwerp rust nog steeds een taboe en hierdoor voelt hij geen ruimte om dit bespreekbaar te maken. Alleen in zijn muziek kan hij zijn gevoelens kwijt. Daarom wil hij door middel van zijn muziek het gesprek starten, om zo andere jongeren een opening te bieden zodat zij hun hart kunnen luchten.

De clip bij de single

Terugkijken

Van de uitzending is een samenvatting gemaakt die terug is te zien via het YouTube kanaal.

De samenvatting op 15 juni 2023

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-24, uur 1 AlternativeFM 56:27
  2. Uitzending 2023-24, uur 2 AlternativeFM 52:19
  3. Uitzending 2023-24, uur 3 AlternativeFM 56:58
Delen via