Ga naar de inhoud

PIEN start crowdfunding voor internationaal muziek experiment

Als onderdeel van haar creatieve muzikale ontdekkingstocht start Santpoortse Pien van Meegen een crowdfunding voor een experimentele reis: het opnemen van een Nederlandstalig lied Het Laatste Hoofdstuk in New York als onderdeel van een Engelstalig album. Dit album is een belangrijke stap voor het verder brengen van haar internationale carrière. Er is 3.500 pond (4.000 euro) nodig om haar droom waar te maken.

(Bewerkt persbericht)

Melodieus lied

Pien van Meegen (25) opgegroeid in Santpoort-Noord en verhuist, na haar Master aan The Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow (2022), naar London om haar carrière te starten. Het Laatste Hoofdstuk is een melodieus lied met vijf muzikanten (twee violen, een viola, een cello en Franse hoorn). Klein en puur zang, en perfect passend als afsluitend nummer van het album.

Nieuw materiaal

Na succesvolle internationale releases van haar singles Mascara Tears en WTF werkt Santpoortse Pien van Meegen hard aan nieuw materiaal. Dit nummer is onderdeel van een Engelstalig album dat in 2025 wordt uitgebracht met muziek partner en vriend Jason Belanger en Amerikaanse en Engelse muzikanten. Het opnemen van dit lied is een interessante reis. ,,Ik wil ervaren wat er gebeurt in het muzikale proces als muzikanten de Nederlandse tekst niet begrijpen en volledig op mij en wat de muziek hen brengt moeten vertrouwen”, zegt PIEN.

De lyric clip bij WTF

‘Van het bekende naar het onbekende’

,,Het lied heet Het Laatste Hoofdstuk en gaat over een periode in mijn leven dat alles mis ging en in verandering was. Van een oude naar een nieuwe relatie, van het bekende naar het onbekende en te voelen wat je nodig hebt als je je zelf volledig ben verloren. Vragen die ik wil meenemen in het opname proces is: Wat doe je met een taal in een ander land met mensen die jouw taal niet spreken?”, vraagt PIEN zich daarbij af.

Crowdfunding

Voor dit alles is PIEN een crowdfundingactie gestart voor haar muzikale droom. Mensen die dat willen doen kunnen terecht op de website van GoFundMe. Bovendien is PIEN te zien tijdens de Summer Park Session in Velsen op het terrein van Velserbeek.

Het materiaal van Pien op Spotify
Delen via