Ga naar de inhoud

Een greep uit het buitenland met Bianca James, Grapefruit Airbag en Árstíðir

Hoewel het programma alleen maar Nederlandse producties kent, uit de muzikale onderstroom van Nederland, is er in Zandvoort Draait Door bij ZFM Zandvoort aandacht voor het materiaal buiten Nederland. De stroom muziek komt dit keer uit Canada, Japan en IJsland.

Bianca James

Om te beginnen is er de single Monaco van Bianca James uit Canada die via It’s All Happening onder de aandacht komt. De single Monaco is een voorloper van een album die Bianca later dit jaar nog gaat uitbrengen. Het geluid is mix van elementen van Motown, soul en moderne pop en doet denken aan de jaren zestig.

De lyricsvideo bij de single van Bianca James

,,Voor mij is Monaco de artistieke belichaming van meer willen. Het is een fantasie over ontsnappen aan de middelmatigheid van het dagelijkse leven, je hoge hakken in een koffer gooien en naar een glamoureuze bestemming vliegen waar je een wildere versie van jezelf kunt zijn”, vertelt Bianca over de inhoudelijke kant van de single.

Grapefruit Airbag

Grapefruit Airbag is het muziekproject van Yoshida Hiroshi. Eens een gewone jongen uit Yokohama, wordt hij nu langzaam de vrouw die ze is: Kayo Tsubaki. Haar inspanningen in pop brachten haar van Japanse punk naar het pop-synthgeluid dat Grapefruit Airbag is geworden.

Haar liedjes over haar favoriete eten en gerechten fungeren als dagboekaantekeningen in deze periode waarin ze als vrouw naar voren komt. Net als mensen kunnen smaken rijk aan contrasten zijn. Switch To Lemon gaat over het afpellen van laagjes om tot de juiste conclusie van je smaak te komen. De single Switch To Lemon is uitgebracht bij King Forward Records.

Árstíðir

De IJslandse muziekband Árstíðir is een oude bekende. De band komt nu met de single A New Tomorrow en daarmee net op tijd uit voor de zomer en de eerste buitenbarbecue met vrienden. Geserveerd met een aanstekelijk refrein en de kenmerkende vocale harmonieën van Árstíðir, nodigt het nummer uit om met voeten te tikken en verliefd te worden. Net als het eerdere materiaal, is deze single uitgebracht bij M.A.R.S. Worldwide.

Ook Árstíðir heeft een lyricclip gemaakt bij hun laatst verschenen single

,,We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Een oude minnaar tegen het lijf lopen op een feestje en ons afvragen of we het nog een keer moeten proberen. Als we het deze keer zouden kunnen laten werken, nu we een jaar ouder en wijzer zijn? A New Tomorrow is een luchtige en poppy single over leren van fouten uit het verleden en oude liefde een nieuwe kans geven”, zegt de band over de single.

Delen via