Ga naar de inhoud

Instrumentale keuken met King’s Indian, Dizzy Panda en IX


In de uitzendingen bij ZFM Zandvoort is het wat onderbelicht gebleven en dat is de instrumentale muziek van King’s Indian. Daarnaast is er wel ruimte geweest voor onder meer het materiaal van Dizzy Panda en IX.

Broers

Om met King’s Indian te beginnen. De single Port Ellen is wel al eerder te horen geweest, maar de broers Michiel en Louis van Sinderen van King’s Indian hebben afgelopen maand de instrumentale EP It’s About Time We Meet uitgebracht. De EP is op 14 april verschenen en bevat allemaal instrumentale werken.

De single Port Ellen

Waar moet je aan denken? De maatschappij King Forward Records weet misschien dit wel het beste te omschrijven. Zoet en rokerig. In het begin een beetje hard, maar het wordt zachter. Heel veel bio en een vleugje drop. Ook iets vettigs. Rubber na een minuut. Complexiteit en ontwikkeling. Dan wat ‘veggy’ noten. Later meer snoep en stof. Specerijen ook. Je moet dus een instrumentale kok in de keuken hebben staan om het eigenlijk te kunnen proeven.

Een kijkje in de instrumentale keuken

Dizzy Panda

Dat het niet het enige is geweest afgelopen maand bewijzen de muzikale vrienden van Dizzy Panda. Op Spotify moet je het niet willen zoeken, want Dizzy Panda heeft in een week tijd twee albums uitgebracht op Bandcamp. De eerste van afgelopen maand is Jazzepazz.

Als je denkt dat het daarbij blijft, gaat Dizzy Panda gewoon door. Binnen een week ligt daar ineens ook nog eens Groove Safari nog bij. Dizzy Panda is actief in de omgeving van Haarlem en maken experimentele instrumentale werken.

Zelf doet Dizzy Panda er nog een schep bovenop. Het is niet mainstream, het is niet underground, maar het is op zeeniveau. Voor Dizzy Panda is de zee niet ver weg.

IX

Als laatste van het instrumentale rijtje is er nog de muziek van IX. Achter IX schuilt Marnix Dorrestein die samen met Willem Wits het duo Ciao Lucifer vormt. Onder IX heeft Marnix toch best een aantal EP’s uitgebracht, waarop hij te horen is. Dat is niet het geval met het laatste werk May wat hij afgelopen maand heeft uitgebracht.

Delen via