Ga naar de inhoud

Delta Crash komt met aangenaam ‘Stare Into The Sun’

Afgelopen maand heeft de Belgische band Delta Crash hun album Stare Into The Sun afgeleverd. Het is het eerste echte album sinds de start met de EP Blue Embrace uit 2017. Daarna volgen de singles Cream uit 2019 en in het coronajaar 2020 verschijnt Another Round. Opvallend is dat dit nummer terug is te vinden op het album Stare Into The Sun, wat de band uit heeft gebracht bij Pig Parade Records.

(Hoofdfoto: Albijn Poppe)

De single Another Round uit 2020 is terug te vinden op Stare Into The Sun

Omweg

Hoe Delta Crash terecht is gekomen bij Alternative FM heeft te maken via een omweg bij partner 3 voor 12 Noord-Holland waar de band aadachht vraagt voor de single Growler. Zowel de redacties van 3 voor 12 Noord-Holland als Alternative FM zijn aangenaam verrast. Even is de gedachte daar dat het een band is uit de provincie, maar al vrij snel blijkt dat Delta Crash uit België komt. Het viertal Koen De Gussem, Kenny Lason, Bert Vanderbeken en Bert Lachaert werken vanuit de plaats Wetteren in de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. Overigens krijgt het materiaal wel de aandacht die het verdient en wel in Zandvoort Draait Door op ZFM Zandvoort wat voorafgaand aan Alternative FM op donderdagavond is te horen tussen 18 en 19 uur.

Artwork Delta Crash Stare Into The Sun door Koen De Gussem

Ontvangst

De releaseshow van 28 april heeft de band inmiddels achter de rug in het Trefpunt in Gent wat niet ver ligt van de plaats waar de band haar thuishaven heeft. Daarnaast heeft Delta Crash over mediabelangstelling bij de zuiderburen niets te klagen. Muziekplatformen als Dansende Beren, Luminous Dash en het grote Humo zijn uitermate te spreken over het Wetterse viertal.

Soortgelijk geluid

Met bijvoorbeeld Walls doet de Belgische band denken aan A Flock Of Seagulls uit Liverpool die in de jaren tachtig muzikaal een soortgelijk geluid laten horen. Het is wat Delta Crash juist aantrekkelijk maakt. Dat licht zwevende wat ze in hun muziek laten horen.

Foto: Koen Bracke

Instrumentaal

Instrumentaal staat Delta Crash hun mannetje ook. Sunrise is dat instrumentale stuk wat op Stare Into The Sun terug is te vinden.

De Andere Kant

De andere kant gaat het ook op met Set It Right. Daar doet Delta Crash weer sterk denken aan de vroegere periode van de illustere Simple Minds. Dat uit een tijd dat Jim Kerr en zijn band nog alleen in het Britse clubcircuit een bekende naam zijn. Voor het titelnummer van het album geldt eigenlijk hetzelfde.

Het titelnummer van het album

Aangename ontdkingsreis

Al met al is Stare Into The Sun een aangename ontdekkingsreis voor de liefhebbers van de melancholische, pyschedelische indy die Delta Crash laat horen. De band bewonderen in Nederland kan, want de vier heren zijn te zien en te beluisteren op 2 september van dit jaar tijdens het Susterense Koppelpop.

Delen via