Ga naar de inhoud

Contrast tussen de ups en downs van het leven op ‘Little Lights’ van TuskHead

Op vrijdag 21 april is de EP Little Lights van TuskHead verschenen. Little Lights is de opvolger van Change Of Shape dat vorig jaar aan het eind van de mei is verschenen. TuskHead heeft een aantal optredens in radioprogramma’s achter de rug zoals Podium 107.1 bij RPL Woerden en onlangs in Alternative FM bij ZFM Zandvoort.

Samenvatting

Van die uitzending op 13 april in de studio van ZFM Zandvoort is een samenvatting gemaakt, waarin Patrick en Robin meer vertellen over hun muziek.

De samenvatting van 13 april waar TuskHead al een voorschot neemt op de release van Little Lights.

Verschillen

Uiteraard zijn er wel verschillen met het album Change Of Shape en de huidige EP. Het zit alleen al in de titel van het eerste werk. De veranderende vormen van beelden en herinneringen. Change Of Shape klinkt meer melancholisch in vergelijking met Little Lights.

Vrolijke klanken

In aanloop hebben Patrick van Zandwijk en Robin Godtschalk al het titelnummer, Fall, Three Words en Lose Control uitgebracht. Op de verse EP zijn er ook vrolijke klanken te horen. Dat is alleen al op het openingsnummer en single Three Words te merken. Er is een reggae twist te horen.

Andere kant

De andere kant is ook te horen en wel op Fall. Een cello die het zwaarmoedig en melancholisch maakt. Dat herbergt wel de muziek die TuskHead maakt. Verhalen over het leven die elk mens in het leven kan tegenkomen. ,,Fall gaat over de herfst en de associatie met verlies en afscheid nemen waarna de EP afsluit met I Am the Night, een verhaal over zelfsabotage en het gevoel dat je geen geluk verdient.

De clip bij Fall

Slotstuk

I Am The Night is het enige nummer wat TuskHead niet op single heeft uitgebracht. Het is een waardig slotstuk van de EP Little Lights.

Delen via