Ga naar de inhoud

2023-14. Ineens is daar een uitzending zonder liveoptreden

Uit het niets is daar ineens een gewone uitzending van het programma bij ZFM Zandvoort zonder een liveoptreden. Dat soort zaken gebeuren. De reden is gewoon dat technicus Marcus van Dam voor het werk een klus heeft staan in Londen, maar dat is dan weer niet doorgegaan. Onderhoudend is de uitzending zeker wel.

Interviews en gesprekken

Om te beginnen met de telefonische interviews over nieuwe singles en een terugblik.

  1. Gesprek met Wendy Moore over de single Beast in Alternative FM op 060423 Alternative FM 7:38
  2. Gesprek met Martijn Vermeulen van Schokgolf over de single Vierentwintig Zeven in Alternative FM op 060423 Alternative FM 7:20
  3. Gesprek met Jelle en Tristan van SKINC over de EP In Het Rood in Alternative FM op 060423 Alternative FM 10:28

Nieuw materiaal

De Zandvoortse Wendy Moore zit in de uitzending voor haar nieuwe single Beast. Bij de single heeft ze ook een videoclip geschoten.

De clip bij de laatste verschenen single van Wendy Moore

Hetzelfde geldt voor Parker Fans die met een debuut EP zijn gekomen op I Love My Label van Tim Knol, wat weer een onderdeel is van Excelsior Recordings. Op de EP staat Milk waarbij een clip is gemaakt.

Vliegende start van Parker Fans met de clip bij Milk

Grote Prijs van Nederland

Naast het feit dat in deze regio de Rob Acda Award kent en op dit moment de Popprijs van Amstel- en Meerlanden kent is ook de Grote Prijs van Nederland actief met Mentos die het evenement steunt. Al eerder heeft MarynCharlie meegedaan aan de Rob Acda Award en zit nu in de eindfase van de Grote Prijs van Nederland. Datzelfde geldt voor Cloud Cukkoo. Reden om haar eerder uitgebrachte single Alice weer te laten horen.

De clip bij Alice

‘Socials’ in de muziek

Een ander belangrijk punt is sociale media in de muziek. Wederom heeft MarynCharlie het daar al eens over gehad, maar ook Jacob D. Edward met Mirror Mirror op de EP Threshold en Noa Lauryn met A Million Lives van het album Coin Collection roeren de thema’s aan. Beide songs zijn in de uitzending te horen.

  1. Radiofragment met songs over sociale media in Alternative FM op 6 april 2023 Alternative FM 9:21

Terugluisteren

De uitzending is op elke maandagavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via onder meer de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-14, uur 1 AlternativeFM 56:04
  2. Uitzending 2023-14, uur 2 AlternativeFM 57:16
  3. Uitzending 2023-14, uur 3 AlternativeFM 57:06
Delen via