Ga naar de inhoud

Undergroundfestival Festerfest op paaszondag in Baroeg

Op paaszondag 9 april strijkt het gevarieerde undergroundfestival Festerfest neer in het in het Rotterdamse podium Baroeg. De afgelopen twee jaar is Dordrecht de plaats van hadeling geweest en daarvoor heeft het festival vier jaar lang zijn doorgang gekend op verschillende locaties in Delft.

(Bewerkt persbericht Baroeg)

Herkenbare programmering

Het festival kenmerkt zich door een brede maar herkenbare programmering van opkomende en gevestigde artiesten in de harde alternatieve genres. Organisator Frank van Hekezen stelt dan ook: na de omzwervingen in Dordrecht en Delft voelt het organiseren van Festerfest in Baroeg echt als thuiskomen. De harde alternatieve muziek waar ook Festerfest zich van bedient, zit bij Baroeg in het DNA. Met de eclatante mix die Festerfest eigen is voegen we desondanks iets unieks toe aan de programmering van Baroeg.

Mix van stijlen

Ook dit jaar is de mix van stijlen weer bijzonder te noemen. Dat gaat van de partygrind van Rectal Smegma (die afgelopen zomer nog op het grootste metalfestival ter wereld ‘Wacken Open Air’ stonden), de skatepunk met metal invloeden van Drunktank (net terug van een tournee door Europa) tot Harry Merry (Rotterdamse cultartiest die eveneens internationaal aan de weg timmert).

De clip Van Drunktank bij Hellraiser

Enerverende reis

Dit wordt gecombineerd met DJ’s/performers die bijvoorbeeld een ‘fabulous metal experience’ verzorgen of elektronische stijlen als darkcore en schranz met elkaar vermengen. Een enerverende reis langs subgenres is dus gegarandeerd op de paaszondag in Baroeg. Bijkomend voordeel: de dag erna is een vrije dag en kunnen de ervaringen rustig verwerkt worden. Op de website van Baroeg is meer info te vinden, zoals kaartverkoop.

Delen via