Ga naar de inhoud

De Jonge Boschfazant & Meindert Talma op 1 april in OCCII

Met de datum 1 april moet je uitkijken, maar toch heeft het OCCII met De Jonge Boschfazant & Meindert Talma een tweetal in huis wat op het scherpst van de snede muziek in de Nederlandse taal brengt. Meindert Talsma wordt omschreven als een troubadour, maar nu hij met de filosofisch ingestelde De Jonge Boschfazant gaat samenwerken, is dat een avond voor mensen die van maatschappij kritische geluiden houden.

(Bewerkt persbericht OCCII)

Gronings café

De samenwerking ontstaat in een heuse Gronings café. De basis legt het tweetal in De Kroeg van Klaas. In de coronajaren 2020 en 2021 krijgt de show onderdak in Vera en vragen De Jonge Boschfazant & Meindert Talma de instrumentale orgelband Das Audio Combo (André Dodde op Hammond en andere toetsen, Jan Veenkamp op bas en Arnold Veenkamp op drums) of die hen kan begeleiden. Dat werkt zo goed dat Arjan Spies 14 liedjes heeft opgenomen in zijn Studio Teepdek voor de debuutalbum Schandalig dat op 24 maart bij kwaliteitslabel Excelsior het licht zal zien. Das Audio Combo zal net als op het album De Jonge Boschfazant & Meindert Talma begeleiden bij de liveoptredens.

De clip bij single De Toekomst

De vuurdoop in de Randstad

De Jonge Boschfazant maakt als filosoof songteksten die je niet vaak ziet. Ze kennen binnen- en buitenrijm en bestaan uit twee soorten teksten: maatschappijkritische protestliedjes (het merendeel) en human interest liedjes die gebaseerd zijn op de found footage methode, waarbij hij zo nu en dan rommelmarkten en kringloopwinkels in de provincie Groningen afstruint voor fotoalbums, en foto’s op oude laptops en smartphones. Die monteert hij vervolgens tot een clip waar hij een human interest songtekst bij schrijft.

De meest recente clip bij Windmolens
Delen via