Ga naar de inhoud

2023-12. De ‘softpunk’ van De Zweefclub

De Zweefclub met de bandleden hoofdzakelijk uit Utrecht, hebben eerder hun muziekstijl ‘softpunk’ geïntroduceerd en laten dat tijdens de uitzending van 23 maart bij ZFM Zandvoort ook echt horen. Vorig jaar juli hebben ze Een Gratis Paard uitgebracht en die song hebben ze tijdens hun liveoptreden ook laten horen.

Interviews en gesprekken

Naast het liveoptreden van De Zweefclub een drietal telefonische interviews met de FoulSons. Op deze website is meer te lezen over de EP Rise van de FoulSons. Femke en Mariska Lie-A-Ling van Von Veh vertellen over hun nieuwe single Sleeping With The Lights Out en de releaseshow van Undecided.

  1. Gesprek met FoulSons over de EP Rise in Alternative FM op 230323 Alternative FM 7:42
  2. Gesprek met Femke over de single Sleeping With The Light in Alternative FM op 230323 Alternative FM 7:21
  3. Gesprek met Mariska Lie-A-Ling van Von Veh over de EP Undecided in Alternative FM op 230323 Alternative FM 8:30

Nieuw materiaal

Naast dit alles is er behoorlijk wat nieuw materiaal uitgekomen, van onder meer MarynCharlie en King’s Indian die op het label van King Forward Records is uitgebracht.

Engel samen met Just

Nog meer nieuw materiaal is van Engel samen met Just die de single Rijkdom hebben uitgebracht. Deze single is straks terug te vinden op het album Veertig van de Nederlandstalige hiphopper.

De clip bij de nieuwe single van Engel

Days Of Sway

De Haarlemse band Days Of Sway hebben eveneens een nieuwe single uitgebracht. Fear Of Life handelt over depressies en mentale gezondheid en kent een andere inhoudelijke lading dan voorganger Plastic.

De single Fear Of Life in bewegend beeld

Black Operator

Tenslotte heeft de Alkmaarse en Amsterdamse band Black Operator weer een uiterst ‘creepy’ single gedropt. You Better Run (You Better Hide) is geïnspireerd op de zogenaamde ‘slasherfilms’, zoals de Halloweenreeks.

‘Slasher’ of niet. Dynamiek genoeg op de nieuwe single van Black Operator

Terugkijken

De samenvatting is terug te kijken op onder meer YouTube, waarin De Zweefclub inhoudelijk vertelt over hun Nederlandstalige werk.

De Zweefclub met hun liveoptreden in de studio

Terugluisteren

De uitzending is elke maandagavond terug te luisteren tussen 18 en 21 uur via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via onder meer de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-12, uur 1 AlternativeFM 56:37
  2. Uitzending 2023-12, uur 2 AlternativeFM 57:09
  3. Uitzending 2023-12, uur 3 AlternativeFM 56:44
Delen via