Ga naar de inhoud

Nog één keer dan de finale van de Rob Acda Award 2023

Twee weken terug is de finale gehouden van de Rob Acda Award in de grote zaal van het Haarlemse Patronaat, waar Chai, L’Asset, Daisy Bellis, MarynCharlie en Lucas Rens hebben uitgemaakt wie op 5 mei op het hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem mag staan. Muziek is geen wedstrijd, want de winnaars is het publiek geweest. Naast dit vijftal zijn er nog extra optredens van Notulist (winnaar van de Night Editie 2023) en Elliot Boyd (winnaar van de Rob Acda Award 2022).

(Foto’s: Kim Terra en Marcus van Dam)

Chai Foto: Marcus van Dam

Chai

Chai heeft nog officieel geen materiaal uitgebracht, maar laat op het podium wel horen wat ze met haar band allemaal kan. Het debuutmateriaal is onderweg en Chai neemt al een voorschot, door met de publieksprijs aan de haal te gaan.

L’Asset Foto: Kim Terra

L’Asset

L’Asset heeft geen introductie meer nodig. Het draait om Tessa Lamers die het creatieve brein is en alles op gebied van tekst en arrangement is van haar hand. Uiteindelijk is zij degene die op 5 mei bij Bevrijdingspop Haarlem te zien zal zijn.

Daisy Bellis Foto: Marcus van Dam

Daisy Bellis

Daisy Bellis zingt haast op klassieke wijze. De muziek is een kruisbestuiving van barok en moderne popmuziek. Ze omschrijft haar muziek als melodieuze en dromerige pianopartijen, vervlochten met klassieke vocalen.

MarynCharlie Foto: Marcus van Dam

MarynCharlie

MarynCharlie is weer actueel en op de avond van de finale brengt ze de live versie van Self Sabotage. Die single is vrij recent uitgekomen en bovendien doet ze een gooi naar de halve finale bij de Mentos Grote Prijs Van Nederland. MarynCharlie geeft met haar muziek een stem aan de ‘Generatie-Z’.

Lucas Rens Foto: Kim Terra

Lucas Rens

Lucas Rens laat de bombastische versie van zijn ‘bedroompop’ horen. Hij is allerminst klaar met alles, want net als supportact Notulist komt Lucas samen met gitarist Simon langs op 30 maart in de volgende 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf. Notulist volgt op 1 juni met een liveoptreden in de studio van ZFM Zandvoort.

Terugblik

De finale van bijna drie uur terug te vinden op YouTube

Van dit alles is een terugblik te vinden op het YouTube kanaal die met dank aan de Rob Acda Award tot een totaaloverzicht is teruggebracht door Leon van Esch.

Delen via