Ga naar de inhoud

Oliver Pesch komt met debuutalbum ‘Kid With The Dice’ 

Met zijn debuutalbum Kid With The Dice brengt Oliver Pesch zijn inventieve singer-songwriter liedjes naar Nederland. Pesch’ frisse, kien uitgedachte songs klinken op het album én live toegankelijk en overtuigend. Het album is uitgebracht door Revanche Records.

(Bewerkt persbericht It’s All Happening)

Diverse successen

Nog voor dat het album is uitgekomen, heeft de Rotterdamse muzikant al diverse successen geboekt. In januari van dit jaar staat hij op Eurosonic Noorderslag en later dit jaar doet Oliver mee aan de Grote Prijs van Nederland. De single Shelly haalt de status van ‘Topsong’ op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3FM en Radio Veronica. Smaakbepalende DJ’s als Leo Blokhuis en Rob Stenders noemen Oliver Pesch een veelbelovend talent.

De opname van Shelly op NPO Radio 2 bij Jan Willem Staat Op

Etaleren als verhalenverteller

Op Kid With The Dice etaleert Pesch zijn talent als verhalenverteller en veelzijdigheid als artiest: ieder liedje kent een frisse invalshoek en stilistische inspiratiebron. Oliver Pesch begeleidt de luisteraar door de wendingen van het lot binnen zijn eigen familiegeschiedenis (The Larger Side Of Life) en de menselijke geschiedenis in zijn algemeenheid (Mesopotamia).

Uit heden en verleden

Oliver Pesch vindt inspiratie bij goede verhalenvertellers uit het verleden én heden. Denk aan schrijvers als Jack Kerouac, John Irving en Emily Bronte. En songwriters als Lennon en McCartney, Fiona Apple, Joni Mitchell, Jackson Browne, Tom Petty, Paul Simon en Blake Mills.

‘Het arrangement moet zijn eigen verhaal vertellen’

,,Ik luister altijd naar songwriters die op zoek zijn naar originele manieren om verhalen te vertellen, of het nu via muziek of teksten is. Het arrangement moet zijn eigen verhaal vertellen. Ik vind het belangrijk dat nummers een goed doordacht concept hebben”, zegt Oliver over de muziek.

Een intieme versie van Nothing To Sell

Balans tussen ambitie en spelen uit de losse pols

Qua arrangement en productie, door Dave Menkehorst (Bertolf, Roosbeef, Hennie Vrienten), vindt Kid With The Dice een fijne balans tussen ambitie en het spelen uit de losse pols. De luisteraar voelt de pure liefde in iedere gespeelde noot. Zelfs de meest melancholische liedjes op het album vertolkt hij met charmante tederheid of een relativerende knipoog.

Officieel aan het publiek gepresenteerd

Inmiddels heeft Oliver Kid With The Dice officieel aan het publiek gepresenteerd op het schip Vessel 11 in Rotterdam, vlakbij zijn nieuwe huis. Die datum is het ook precies een jaar geleden dat Shelly voor het eerst door de radio werd opgepikt. Een mooi “full circle” moment. 

Topje van de ijsberg

Het is duidelijk dat Kid With The Dice het topje van de ijsberg is voor Oliver Pesch. Met de Popronde-selectie en shows met Novastar, Danny Vera en op Bob’s Boat Bash van Douwe Bob, gaan we in de nabije toekomst veel meer nieuws horen van dit verfrissende talent.

Het album Kid With The Dice op Spotify
Delen via