Ga naar de inhoud

Ode aan moed van Cassandra Onck op EP ‘Fractalnoia’

De ode aan moed is het centrale uitgangspunt op de EP Fractalnoia van Cassandra Onck en om zoiets uit te vinden, is Cassandra in gesprek gegaan met mensen buiten haar eigen belevingswereld. Het resultaat mag er zijn en wat Cassandra heeft gedaan is niet nieuw. Christie van der Stal heeft min of meer hetzelfde gedaan met Onze Verhalen.

Overeenkomsten en verschillen

Toch hebben beiden muzikanten iets gemeen. Buiten je comfortzone stappen en de verhalen aan willen horen. Verschillen zijn er ook, want waar Christie het verhaal van de ontmoetingen vertelt, zoekt Cassandra haar eigen weg in de verhalen die ze aanhoort. Het is balanceren en dat is terug te horen op het openingsnummer Evenwicht.

De clip bij Evenwicht

Kwetsbaar opstellen

Cassandra stelt zich kwetsbaar op met de thema’s die zij aanroert. ,,Waarheid is de focustrack van de EP. Het is een ode aan de moed om dat wat je kent los te laten, en te vertouwen op iets dat (nog niet) zeker is,” vertelt ze over haar EP Fractalnoia. Het is bijna de rol van muzikale wetenschapper. Een zoektocht naar nieuwe bouwstenen om om te gaan met dat wat we niet zeker weten.

Geestverwant

Op alle nummers klinken elektronische drumbeats aangestuurd door een synthesizer. In dat opzicht is Puntjudith een geestverwant van Cassandra. Toch zijn er weer verschillen, want bij Cassandra klinkt het gesproken woord veelvuldig door. Mysterieus, intrigerende melodieën is het handelsmerk van de jonge Arnhemse muzikante die op 7 mei in Cinetol haar EP zal presenteren.

De EP Fractalnoia op streamingsdienst Spotify
Delen via