Ga naar de inhoud

De donkere kanten bespiegeld door Naaml00s op ‘Gebroken Spiegels’

Afgelopen week heeft Naaml00s zijn EP Gebroken Spiegels uitgebracht, waar ook de donkere kant van de man wordt bespiegeld door een rapper die zelf ook wat heeft meegemaakt. Gebroken Spiegels is niet het enige wat Naaml00s al heeft uitgebracht. Er is meer te vinden.

Artwork Naaml00s Gebroken Spiegels door Arman Designs

Amsterdam

Tegenwoordig woont de rapper in Groningen, maar hij heeft ooit in de hoofdstad gewoond. In Amsterdam studeert hij in die tijd aan de Vrije Universiteit, waar duidelijk wordt welke talenten hij nog meer heeft. Zijn huisgenoot vertelt hem dat hij daar meer mee moet doen.

Wortels

De wortels van Naaml00s liggen in Afghanistan en dat is op Gebroken Spiegels terug te horen op Groningen van de EP. In dat nummer laat hij horen hoe het is om hier in Nederland te zijn, terwijl de achtergronden voor zijn mens zijn een tragische geschiedenis kent.

Naaml00s Foto: Studio Gila

BESPiegelingen

Nog meer bespiegelingen op Gebroken Spiegels is bijvoorbeeld Zondes en Het Leven. Het slechtste in de mens komt naar boven, maar wat doe je dan? Geef je de zwarte wolf zoals René van Collem dat in zijn videocast van Verslaving naar Vrijheid te eten of ga je liever voor het koesteren van de witte wolf? René vertelt het vanuit het verslavingsperspectief, maar het heeft wel als overeenkomst met hoe Naaml00s het in de mens zelf omschrijft. Juist daar komen die metaforen bij elkaar en weet Naaml00s dat heel goed met vuil in de mond op een functionele manier begrijpelijk te maken.

Telefonisch gesprek

In de uitzending van Alternative FM op 9 maart vertelt Naaml00s ook over zijn mentale gezondheid en wat het met hee heeft gedaan. Die achtergrond vertelt hij op de single Ups En Downs.

  1. Gesprek met Naaml00s over de single Ups En Downs in Alternative FM op 090323 Alternative FM 9:49

Missie

Het lijkt alsof Naaml00s met een missie bezig is. Al eerder heeft hij aandacht gekregen van de Omroep Groningen en binnenkort gaat hij naar Breda. Het brengt hem op 11 mei naar Zandvoort als hij materiaal van onder meer zijn EP in de studio van ZFM Zandvoort laat oren.

De EP Gebroken Spiegels op Spotify
Delen via