Ga naar de inhoud

2023-09. Ranya laat zich horen

Tijdens de uitzending van 2 maart 2023 heeft Ranya (Arjan Terpstra) van zich laten horen tijdens een liveoptreden op ZFM Zandvoort. Tijdens Alkmaars Eigenste festival heeft Ranya zijn EP The Friends We Are al laten horen en tijdens het liveoptreden in de studio doet hij daar twee nummers van

Interviews en gesprekken

Telefonische gesprekken zijn er ook, waarbij Féline Spiegel vertelt hoe ze tot haar eerste single Backyard is gekomen en welke droom Catarina Rodrigues nog heeft.

  1. Gesprek met Féline Spiegel over de single Backyard in Alternative FM op 020323 Alternative FM 10:36
  2. Gesprek met Catarina Rodrigues over de single LA in Alternative FM op 020323 Alternative FM 7:35

Nieuw materiaal

Het nieuwe materiaal is afkomstig van NinaLynn met The Wolf. Verder is een song van Dirty Colours uit 2014 opnieuw gemasterd. In de uitzending is de 2023 versie van Do Your Mind te horen. Op deze website is nog het nieuws rond de single Big Grey Boxes van Timo de Jong te vinden. Ook deze single is te horen geweest in de uitzending.

De song over de verdozing in het Nederlandse landschap door Timo de Jong

Milieu en klimaat

Tijdens zijn liveoptreden speelt Ranya een nieuw nummer The Water, waarin aandacht vraagt over de gevolgen van een stijgende zeespiegel. in het verlengde daarvan zijn onder meer Francis Alban Blake met More Is Not The Answer gedraaid, maar ook Turn The Tide van Hanneke Laura die het dringende probleem van een veranderend klimaat onder de aandacht brengt.

Op Turn The Tide vraagt Hanneke Laura aandacht voor het klimaat

Terugkijken

Van de uitzending via YouTube is een samenvatting gemaakt, waarbij vooral Ranya zelf centraal staat.

De samenvatting met Ranya op 2 maart 2023

Terugluisteren

De uitzending is terug te beluisteren op elke maandagavond tussen 18 en 21 uur via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de websites van onder meer ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-09, uur 1 AlternativeFM 56:18
  2. Uitzending 2023-09, uur 2 AlternativeFM 57:12
  3. Uitzending 2023-09, uur 3 AlternativeFM 56:59
Delen via