Ga naar de inhoud

Eerste namen Baroeg Open Air 2023 bekend

Zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. De eerste vijf namen zijn bekend gemaakt. Op het programma staan o.a. de twee headliners Katatonia en Infected Mushroom. Daarnaast zijn Ploegendienst, Ultra Sunn en de Rotterdamse act Smudged (mede gepresenteerd door Popunie Live) aangekondigd.

(Bewerkt persbericht Baroeg Open Air)

Nederlandse Acts

Hoewel de headliners de aandacht krijgen, zijn er ook Nederlandse acts. Zo heeft Smudged al de nodige muzikale voetsporen liggen in Rotterdam. Wie bij een optreden is geweest, weet dat de chaos en de waanzin de overhand hebben bij de optredens die ze verzorgen. Als de Popunie Rotterdam het aanreikt, betekent dat wat.

Een live opname van The Rip in de Rotterdamse band in V11

Ploegendienst

Nog een noisy groep, is de vierman sterke Ploegendienst. Het is platenlabel Excelsior niet ontgaan dat deze vrienden wat in hun mars is. Het is een band die graag tegen alles trapt. Of het nu de OV-poortjes zijn op een station of dat het nu de massa is. Geen probleem voor Ploegendienst, want wakker blijf je met hun teksten. Onlangs hebben ze nog Ik uitgebracht, wat al genoeg zegt over hoe sommigen zich gedragen in de maatschappij.

Het meest recente materiaal van Ploegendienst

Katatonia

Katatonia speelt in de vroege jaren 90 nog zwartgeblakerde, melodieuze doom/death metal. Intussen hoor je daar slechts flarden van terug. Nu ligt de focus op donkere, melancholische rock met een licht progressief tintje. Dat dit vruchten afwerpt, merk je aan de populariteit van de Zweden die de afsluiter zijn op de Main Stage.

Infected Mushroom

De psy-trance act Infected Mushroom is zelden in Nederland te zien, maar staat al 25 jaar aan de top, en terecht. De muziek zit vol met tempowisselingen, scheurende gitaren en aanstekelijke meezingers. Deze act is met hun dj-set de perfecte afsluiter van de Electronic Stage.

Vijfentwintig acts

De organisatie van Baroeg Open Air streeft weer naar zo’n vijfentwintig acts binnen het harde en alternatieve genre op vijf verschillende podia. Het Stroomstoot podium zal na de vuurdoop in 2022 dit jaar wederkeren als vast onderdeel van het festival. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem, waar je onder meer drum ’n bass, opzwepende jungle, stuiterende psytrance, donkere tekno en melodieuze electro kunt verwachten. Ook de Talent Stage en Plee Sessies keren terug.

Tickets

De Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht. Reguliere tickets zijn nu verkrijgbaar via de website van Baroeg Open Air.

Delen via