Ga naar de inhoud

Terugblik op tweede voorronde van de Rob Acda Award

Vanavond is er tussen 18 en 21 uur bij ZFM Zandvoort een terugblik van de tweede voorronde van de Rob Acda Award die op donderdag 2 februari zijn geweest in het Patronaat Haarlem. Deelnemers van deze avond zijn L’Asset, DINA, Daisy Bellis en Culi. Verwacht een mix van muziekstijlen en een publiek dat ademloos naar de deelnemende muzikanten staan te luisteren, met de aantekening dat het programma begint met Daisy Bellis en Culi, vanwege de lengte van het van te voren geproduceerde programma.

(Foto’s: Marcus van Dam en Kim Terra)

L’Asset

L’Asset Foto: Marcus van Dam

De eerste die optreedt is L’Asset. Achter L’Asset schuilt Tessa Lamers die ook onderdeel is van Lowaddicts en eerder op 22 december in het programma een liveoptreden hebben gedaan. In de synthpop zit een mysterieus oosters geluid. Het interview wat tijdens de uitzending is te horen, is korter omwille van de tijd. Hieronder is de volledige versie terug te horen.

  1. Gesprek met L’Asset bij Tweede Voorronde Rob Acda Award op 020223 Alternative FM 6:15

DINA

DINA Foto: Marcus van Dam

Daarna is het de beurt aan DINA. Oorspronkelijk komt ze uit Rotterdam, maar is inmiddels in de regio actief. Bovendien heeft DINA een nogal korte voorbereidingstijd gekend voor haar deelname aan de tweede voorronde van de Rob Acda Award.

  1. Gesprek met Dina bij Tweede Voorronde Rob Acda Award op 020223 Alternative FM 3:37

Daisy Bellis

Daisy Bellis Foto: Marcus van Dam

Daisy Bellis is de derde die te horen is, waarbij haar muziek zoals ze zelf zegt een behoorlijke Barok invloed kent. Tijdens haar optreden is het podium behoorlijk gevuld met zowel backingvocals als bandleden die op verschillende muziekinstrumenten zijn te horen

  1. Gesprek met Daisy Bellis bij Tweede Voorronde Rob Acda Award op 020223 Alternative FM 2:53

Culi

Culi Foto: Kim Terra

In tegenstelling tot Daisy Bellis is dat weer anders met Culi. Alleen hijzelf een een drummer staan op het podium. Wat betreft het geluid is daar weinig van te merken, omdat Culi ook samples gebruikt in zijn muziek.

  1. Gesprek met Culi bij Tweede Voorronde Rob Acda Award op 020223 Alternative FM 3:36

Nieuwe single

Nieuwe muziek is er eveneens te horen, met onder meer werk van het debuutalbum From Silence van Berenice van Leer, Eyecandy van Newland, George & The Rams, Geejee, Nienke en Portland Rider. Een telefonisch gesprek is er met Sven Ross over zijn nieuwe single.

De single Bleed Out van het album From Silence

Newland

Zoals hierboven is te lezen, heeft Newland net als Berenice van Leer een album uitgebracht waarover op deze website meer. Op het album Eyecandy staat het openingsnummer The Day That John Met Paul, waarbij Newland ook een clip heeft gemaakt.

De clip bij het openingsnummer op Eyecandy van Newland

Terugkijken

Terugkijken kan zoals altijd via YouTube.

De tweede voorronde van de Rob Acda Award op 2 februari 2023

Terugluisteren

Uiteraard is de uitzending verder te volgen via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van onder meer ZFM Zandvoort.

Delen via