Ga naar de inhoud

2022-49. Tussen iets aankondigen en uitvoeren

Tussen iets aankondigen en uitvoeren is een wereld verschil in de uitzending van 8 december op ZFM Zandvoort. Weliswaar een reguliere uitzending en de nodige nieuwe muziek, maar zo zijn Kafka en Luka Schuurman niet te horen geweest. In het eerste geval niet aangekondigd, maar in het tweede geval wel aangekondigd en niet gedraaid. Het is hier een kwestie van tegoed hebben en tegoed houden.

Tegoed hebben en tegoed houden

Kafka heeft op 1 december de single Dreamer uitgebracht bij M.A.R.S. Label Group en Luka Schuurman komt in het programma Zandvoort Draait Door van 15 december voorbij wat meestal als opwarmer dient voor het programma vanaf 19.00. In dat uur zal er ook een telefonisch interview met Luka zijn, waarin zijn album Hollow wordt besproken.

Interviews en gesprekken

Telefonische gesprekken zijn er eveneens gevoerd. Van melancholische Nederlandstalige indiepop tot Nederlandstalige hiphop met als afsluiter een rauwe songs over een moeilijke jeugd van een band die compromisloze muziek maakt.

  1. Gesprek met Nienke over onder meer Blijven Rennen in Alternative FM op 081222 Alternative FM 9:10
  2. Gesprek met Rens van Rens, Jaïr en Ome Uncle over de Staart Van De Draak in Alternative FM op 081222 Alternative FM 8:22
  3. Gesprek met Ludwin Schouten van Hoofs over de single Late Bloomer in Alternative FM op 081222 Alternative FM 9:28

Kerstsingles

Kerstsingles van Nederlandse bodem zijn er ook. Daarover is meer te vinden op deze website.

Clips

In het programma zijn vier songs voorbij gekomen waar een clip bij zit. De eerste is van Sophie van Hasselt die bij de song Why Care een clip heeft gemaakt. Het nummer is te vinden op de EP Watering My Plants.

Door de ogen van een buitenaards wezen bekeken

Pol

De tweede komt van de broers Ruben en Matthijs Pol die onder Pol met Modern Strange Love wel heel opmerkelijk een knipoog maken naar de illustere band Depeche Mode. Er is wel een verschil, want de broers vallen met hun muziek op in de highfashion wereld.

De clip van Pol

Elenne May

Afgelopen jaar heeft Elenne May een aantal singles uitgebracht onder de titel Velvet Beings. De song Contagious Smile is vorige maand uitgebracht waarbij de songwriter en zangeres een clip heeft gemaakt.

De clip bij de laatst verschenen single van Elenne May

Siggy & D1ns

De derde is een clip van de Zandvoortse buurjongens Siggy & D1ns. Hun album Soldatenwerk is in week 49 bij het grote 3 voor 12 uitgekozen als ‘Album van de week’. Het uptempo nummer Pillen En Wiet is geproduceerd door 23Beats die eerder met Jong Louis heeft gewerkt. Daarnaast staat het tweetal tijdens een showcasefestival op Eurosonic Noorderslag

Het gaat hard met Siggy & D1ns

Terugluisteren

Terugluisteren kan op de maandagavond tussen 18 en 21 uur via onder meer de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-49, uur 1 AlternativeFM 56:19
  2. Uitzending 2022-49, uur 2 AlternativeFM 56:31
  3. Uitzending 2022-49, uur 3 AlternativeFM 56:56
Delen via