Ga naar de inhoud

Kerstsingles uit Nederland

In november zijn er al muzikanten actie geweest om kerstsingles uit t gaan brengen en die in de meest recente uitzending van Alternative FM te horen zijn geweest. Het moment om het wereldkundig te maken is nu aangebroken.

De kerstsingle van Sophie Janna

Sophie Janna

In Nederland zijn het er vier. De eerste komt uit Noord-Holland en is van Sophie Janna. Zij is in september bij ons te gast geweest en bij de collega’s van 3 voor 12 Noord-Holland is de achtergrond te vinden bij de single Fairy Lights die ze heeft uitgebracht bij Revanche Records.

Artwork Rhona Roode My Perfect Christmas Tree

Rhona Roode

Ook de tweede single My Perfect Christmas Tree komt uit Noord-Holland en is van Rhona Rhoode. Rhona is al van kleins af aan dol op alles wat met kerst te maken heeft. Een kerstsingle van de Amsterdamse zangeres kan dan ook niet uitblijven. Afgelopen jaar heeft ze, samen gewerkt met haar band, met heel veel plezier aan de totstandkoming van My Perfect Christmas Tree.

De kerstsingle van Rhona Roode

Ouderwets kerstgevoel

My Perfect Christmas Tree is volgens Rhona een heerlijk klassiek en jazzy kerstliedje, een nummer waarvan je het gevoel hebt dat het altijd al bestond. Het geeft je ook direct een nostalgisch en romantisch gevoel. Denk aan een knetterend haardvuur met een warme glühwein in je handen, omringd door je familie, je geliefden, je vrienden, sneeuwvlokjes die beginnen te vallen, de onmiskenbare geur van dennennaalden… Pas op, want van dit nummer krijg je toch écht zin in een witte kerst na deze zomer waar maar geen einde aan leek te komen.

Artwork Newland It’s Almost Christmas

Bijna kerstmis met Newland

Iemand waar we bijna niet omheen kunnen is Alex Nieuwland van Newland. Onlangs is Barefoot And Tired als single uitgebracht, maar Newland heeft voor de trouwe volgers de kerstsingle It’s Almost Christmas uitgebracht. Exclusief is het bijna wel, want afgezien dat sommige programma’s van lokale omroepen de single draaien, is het bijna nergens te vinden.

Artwork Rose Spearman & Blair Jollands By Your Side

Rose Spearman & Blair Jollands

Wel te vinden is de single By Your Side van Rose Spearman samen met Blair Jollands. Of het een echte kerstsingle is mag een ieder voor zichzelf uitmaken. Passend in deze tijd van het jaar is het wel. Het is wel een echt duet met het wat ongepolijste stemgeluid van Rose en het hese stemgeluid van Blair die By Your Side maken tot wat het is. De single is uitgebracht bij de M.A.R.S. Label Group.

Het duet van Rose Spearman & Blair Jollands
Delen via