Ga naar de inhoud

Marlou Vriens stelt zich open op EP ‘Begin’

Marlou Vriens heeft in 2020 met How Do You Feel About It voor het eerst van zich laten horen tijdens een uitzending. Dat is nog tijdens de pandemie, maar inmiddels is ze alweer wat verder en heeft ze afgelopen week de EP Begin uitgebracht.

Verschil met eerder uitgebracht materiaal

Waar How Do You Feel About It nog een behoorlijke soullaag heeft, is dat op de meest recent uitgebrachte EP al helemaal niet het geval. Bovendien brengt Marlou na de single in 2020 daarna nog iets uit. Dat is de behoorlijk experimenteel klinkende EP Vəʊkəˈliːz waar verschillende stemmen op zijn te horen. Reden om die EP toch te noemen, heeft alles met haar Codarts achtergrond te maken en ook haar Master aan The Royal Academy of Music in Aalborg Denemarken.

De experimentele EP Vəʊkəˈliːz

Klassiek verbinden met hedendaagse muziek

Juist dat laatste neemt Marlou weer mee naar deze EP. Klassieke invloeden die ze verbindt met hedendaagse muziek. Het maakt het ingetogen en juist dat is de kracht van Marlou. Een EP als Begin maak je niet alleen. Daarvoor is Marlou onder meer samenwerkingen aangegaan met Mario Goossens (Triggerfinger, Sloper, Bazart) op drums, Ben Schuetz op (body) percussie en Jim Daus Hjernøe (Vox North) op vocale bas.

Eigen foto

persoonlijk verhaal

Met haar nieuwe EP Begin vertelt Marlou haar persoonlijke verhaal, haar intieme gedachten over bewondering, empathie, liefde, loslaten, troost en afzondering. Elke song is als een schilderij, vol unieke kleuren en klanken. Of zoals ze het zelf laat horen: ‘I know a place, somewhere hidden, somewhere out there, somewhere safe’. Haar teksten zijn mystiek en beangstigend realistisch tegelijk. Marlou deelt een vertrouwd maar gloednieuw geluid in haar. Een opvallend nummer is Dreams van Fleetwood Mac. De wijze waarop Marlou het doet, is er toch één waar Stevie Nicks nieuwsgierig van moet worden.

De nieuwe EP van Marlou Vriens
Delen via