Ga naar de inhoud

Sterke muzikale invloeden op ‘Pineal grind’ van Case Yonkhear

Case Yonkhear heeft een behoorlijk muzikaal leven geleid en doet dat eigenlijk nog steeds, want begin deze maand heeft hij zijn vierde album Pineal Grind uitgebracht. Je kunt zeggen dat hij in Nederland veel heeft gezien door de optredens in verschillende bands maar ook met zijn eigen muziek. Het is niet alleen beperkt gebleven tot in Nederland.

Huiskamer

Daarnaast is hij in 2002 ooit begonnen met Live In Your Your Living Room waar je muziek kunt horen en zien, thuis in de eigen huiskamer. Natuurlijk niet versterkt, maar gewoon kleinschalig. Daar waar hij in Utrecht veelvuldig zijn muzikale voetsporen heeft achtergelaten, heeft hij dat ook gedaan met verschillende albums.

Orgaan

Wij hebben in 2011 het album Soul Cream Head Shake in ons programma laten horen. Het nieuwe album heet Pineal Grind wat in het Nederlands vrij vertaald te maken heeft met het vermalen van de pijnappelklier. Dit orgaan zit in de hersenen en schijnt bij kinderen goed te werken, maar naarmate de leeftijd vordert, is de klier niet meer functioneel.

Van dit nummer is een remix terug te horen op het album Pineal Grind

Uganda

Tenzij je Case Yonkhear heet en dit als uitgangspunt neemt als titel voor het album. Waar hij eerder nog een album heeft opgenomen in New York, heeft hij dat nu gedaan in Kampala, de hoofdstad van Uganda. Muzikaal is dat zeker terug te horen.

Oude Liefde

De oude liefde in de vorm van de piano is eveneens meerdere malen terug te horen op het album Pineal Grind. Op Someone Like Else gaat het de richting op van The Jam. In de storytelling song House komt voor het eerst de Ugandeze blazers-sectie in actie.

Blazers

Affection heeft kenmerken van de theatrale gothic van Bauhaus. Case mijmert er lustig op los bij I Want Us To Be Friends, waar hij de liefde voor iemand verklaart. Het eerste gedeelte is de piano behoorlijk aanwezig, waarna je denkt dat de song klaar is, maar een bassloopje het begin is voor het slotstuk. Opnieuw zijn daar de blazers op te horen. Vallende schaduwen is de metafoor op To Our Lovers met opnieuw de piano in de hoofdrol.

Delen via