Ga naar de inhoud

Sprookjesachtig geluid op ‘Heroes And Foes’ van Chabliz

Afgelopen maand heeft Chabliz uit Zuid-Holland het album Heroes And Foes uitgebracht met een sprookjesachtig karakter. Het zijn allesbehalve sprookjes wat Chabliz vertelt, want het geluid mag misschien zo zijn, maar de teksten laten toch wel degelijk iets anders horen. De band met soms de klassieke zang van Petra de Winter klinkt avontuurlijk en is het handelsmerk. Het is bijna niet in een hokje te stoppen, maar zelf omschrijven ze het als pop-noir.

Artwork Chabliz Heroes And Foes David Gosker en Karianne Hylkema

Poppies In Flanders Fields

Onbekend bij Alternative FM zijn ze niet, want in 2014 is de song Poppies in Flanders Fields al te horen. Dan is Chabliz eigenlijk pas net begonnen. Inmiddels heeft het aarzelende begin wat Chabliz daar heeft gemaakt, verruild voor en zelfverzekerde band die weten wat ze willen brengen. Heroes And Foes is daar het bewijs van en eigenlijk zit daar zelfs nog en verwijzing naar de Poppies In Flanders Fields.

Een live versie van Poppies In Flanders Fields

Sprookjesachtig

Toch nog even terug naar het sprookjesachtige kant van het album. Elsa is een voorbeeld van het verhaal wat Chabliz vertelt over . Het lijkt er op of Elsa haar eigen ideale wereld maakt en waar ze in wil wonen en leven. Het sprookjesachtige element is eveneens terug te horen in onder meer New Dawn Fades en Spooky Lullaby.

Klassieke elementen

Klassieke elementen zijn bijna een rode draad op het album, want er klinken strijkers en zorgt het pianospel van Pim van Riezen ervoor dat daar een brug wordt geslagen naar hedendaagse muziek. Die muziek is weer een combinatie van jazz en misschien wel gothic. Chabliz weet op deze manier een eigen publiek te bereiken die bij een optreden er daadwerkelijk voor gaan zitten. Naast Petra en Pim is Marcel Peters het derde lid van de band.

Delen via