Ga naar de inhoud

Meer dan 75 gratis optredens op 30 locaties tijdens Popronde Rotterdam

Het grootste rondreizende festival van Nederland wat Popronde heet, strijkt dit jaar neer ook in het centrum van Rotterdam. Op zaterdag 5 november zijn er meer dan 75 gratis optredens te zien van de meest talentvolle acts van dit moment die acte de presence geven. In 2021 weet Popronde Rotterdam nog de Rotterdam Music Award te winnen in de categorie Beste Festival. Op zaterdag 29 oktober zal Rotterdam centraal staan bij radio collega Willem de Waard in Zwaardvis bij Radio Capelle.

Loupe is één van de bands die te zien is geweest tijdens de Popronde Rotterdam 2021 Foto: Jessie Kamp

(bewerkt persbericht/foto’s: Jessie Kamp)

Poppodia voor een dag

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Rotterdam zijn ruim 30 locaties ‘poppodium voor een dag’. Dit jaar zijn er een tiental nieuwe locaties die meedoen, namelijk: Caland/Schoen, De Bonte Koe, Het Derde Servies, Savoy Hotel, StayOkay (kubuswoningen), Donner, Brewdog Outpost, Kaapse Will’ns, Café Steijn en Brewpub Reijngoud.

De Haarlemse SYNGA is te zien in Theater Rotterdam

Programma Popronde Rotterdam op 5 november 2022

Om 12:30 uur start het programma van Popronde in de Markthal. Verder zijn er gedurende de dag optredens op locaties als: De Doelen, Theater Rotterdam, Dutch Dukes, Stalles, Bibliotheek, Kunstuitleen, Mascolori, Club Vibes en nog veel meer. Vanaf 23:45 uur is Bar3 de plek waar de afterparty losbarst en wordt er gefeest tot in de late uurtjes. Het gehele programma is te zien op de webpagina van Popronde Rotterdam.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk

Naast Rotterdam strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Breda, Den Haag en nog X-aantal andere steden door het hele land. Onlangs is er ook een Popronde Haarlem geweest waar de collega’s van 3 voor 12 Noord-Holland al het één en ander over hebben geschreven.

Na de presentatie van zijn EP, is Sven Ross te zien in een schoenenzaak en in Proeflokaal Reijngoud in Rotterdam

Popronde is reizend muziekfestival in Nederland

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de 99 geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Unieke programmering

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau.

De Nijmeegse band Shaemless zal de Zondebok en Zwartes Schaap op de fundamenten laten trillen

Meer informatie

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2022 en het programma van de steden op de website van de Popronde.

Delen via